Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Закриття "Ютару" є "кримінальною справою"

П'ятниця, 21 червня 2002, 18:04
Телекомпанія "Ютар" "цивілізовано" добиватиметься виконання судового рішення про своє термінове повернення в ефір, заявив у п'ятницю на прес-конференції віце-президент телекомпанії Олег Борис.

17 квітня цього року Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення відмовила телекомпанії "Ютар" у переліцензуванні, віддавши право мовлення на 37-му каналі телекомпанії "TV-Табачук". Представники "Ютару" оскаржили рішення Нацради у Господарському суді Києва, який постановив призупинити будь-які дії в напрямку надання ліцензії на 37-й дециметровий канал.

Згідно з рішенням Господарського суду, Київському телерадіопередавальному центру концерну "РРТ" заборонено проводити призупинення чи відмову у наданні послуг зв'язку з експлуатації технічних засобів мовлення для трансляції телепрограм ЗАТ "Телекомпанія "Ютар" на 37-му каналі до вирішення справи по суті. Однак в четвер мовлення на каналі "Ютар" було припинено.

Народний депутат України Сергій Головатий, присутній на прес-конференції, зазначив, що в разі невиконання Нацрадою судового рішення депутати Верховної Ради ставитимуть це питання на порядок денний засідання Комітету ВР з питань правової політики, який має контролювати виконання судових рішень. Зокрема, на засіданні буде заслухано голову Нацради Бориса Холода та посадових осіб, які не виконали це судове рішення.

У свою чергу, народний депутат Тарас Чорновіл заявив на прес-конференції, що невиконання судових рішень є "звичайною кримінальною справою", за яку хтось має відповідати. "В Україні високий рівень безкарності, і держава ще має навчитися платити за злочини держслужбовців", - сказав він.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування