Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Єда" розвалилася, щоб "єдуни" могли частіше виступати в парламенті

П'ятниця, 21 червня 2002, 19:14
Спікер Верховної Ради Володимир Литвин упевнений, що найбільша парламентська фракція "Наша Україна" рано або пізно піде по шляху розділення на декілька фракцій і груп.

"Наша Україна" рано чи пізно прийде до подібного рішення, сказав він на прес-конференції в Харкові в п'ятницю.

За його словами, розділення "Єдиної України" було зроблене для збільшення кількісного представництва депутатів від цієї фракції в дебатах і виступах. Це і послугувало основним мотивом розділення фракції.

Крім того, спікер підкреслив, що поява в українському парламенті більшої кількості фракцій-однодумців дозволить ефективніше вирішувати законотворчі питання.

Литвин зазначив, що у багатьох сьогодні "викликає нарікання" система держуправління, побудована на основі Основного закону. "Але особисто я прихильник того, що сьогодні нам не треба втручатися в Конституцію", заявив спікер.

Ревізія Основного закону, на його думку, небезпечна тим, що різні сили захочуть переробити Конституцію "виключно під себе".

Коментуючи на прохання агентства пропозицію президента Леоніда Кучми, висловлену ним в посланні до парламенту, про те, що Верховна Рада повинна розробити механізми імпічменту, Литвин зазначив, що глава держави "запропонував те, що зараз хвилює депутатів".

Разом з тим спікер нагадав, що Кучма висловився при цьому за створення такої противаги імпічменту, як механізм розпуску парламенту. Для цього, вважає Литвин, необхідно ухвалити закон про парламентську більшість, в якому було б закріплене право президента розпускати парламент у тому випадку, якщо така більшість не створена, або, якщо парламентська більшість не може прийняти основний фінансовий документ країни - бюджет.

Водночас, за словами Литвина, зараз насамперед потрібно більше уваги приділити розробці і прийняттю інших законів. Насамперед, на його думку, парламенту треба зосередитися на створенні нових податкових законів, які б "не заганяли економіку в тінь" і "розкріпачили ініціативу людей".

Литвин у четвер у Харкові брав участь в церемонії вручення дипломів випускникам Національного університету внутрішніх справ України.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування