Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Дубина посунув есдека з посади голови ради Ощадбанку

Субота, 22 червня 2002, 14:30
Спостережна рада Ощадбанку у суботу обрала своїм головою першого віце-прем'єра України Олега Дубину. Крім того, заступником глави спостережної ради банку став Ігор Плужников, що очолював раніше раду.

Член спостережної ради Ощадбанку, перший помічник президента України Сергій Льовочкін в інтерв'ю журналістам висловив думку, що обрання Дубини посилить роботу цієї фінансової установи. "Це рішення посилить роботу як самої спостережної ради, так і стане стабілізуючим чинником у роботі Ощадбанку загалом", - сказав він.

Спостережну раду банку очолював Ігор Плужников, обраний на цю посаду у 1999 році. На парламентських виборах 2002 року пройшов до Верховної Ради за списком СДПУ(О).

ВАТ "Державний ощадний банк України" створений у грудні 1991 року. 100% його акцій перебувають у власності держави. Регіональна мережа банку включає 6777 банківських установ. В Ощадбанку працюють понад 36 тис. співробітників.

Ощадбанк має статус принципового члена міжнародної платіжної системи Europay Int. з 1997 року, Visa Int. - з 1998 року. У цей час в Україні два державних банки - Ощадбанк і Укрексімбанк, які входять до п'ятірки найбільших банків країни. Державі у них належать 100% акцій.

Як раніше повідомлялося, спостережна рада Ощадбанку на засіданні у червні сформулює основні напрями діяльності банку.

Згідно з прийнятим у кінці 2000 року закону "Про банки і банківську діяльність", спостережні ради державних банків призначаються на паритетних основах Верховною Радою і президентом.

Президент України Леонід Кучма 21 лютого 2002 року використав своє законне право призначати половину спостережної ради державних банків і змінив 4 з 7 членів спостережної ради Ощадбанку. Верховна Рада у березні 2001 року затвердила свою частину членів спостережної ради Ощадбанку. У новому складі спостережна рада Ощадбанку ще не збиралася.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...