Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україні місце в ЄврАзЕс, вважає Путін

Понеділок, 24 червня 2002, 16:48
Президент РФ Володимир Путін вважає, що приєднання України до Євроазійського економічного співтовариства (ЄврАзЕс) було б вигідно і цій країні, і Росії.

До ЄврАзЕс входять Росія, Білорусія, Казахстан, Киргизія і Таджикистан. Молдавія й Україна зараз мають у цій організації статус спостерігачів.

На прес-конференції у понеділок у Кремлі президент РФ сказав, що приєднання України до ЄврАзЕс допомогло б цій країні і Росії узгоджувати свої позиції, враховуючи прагнення двох держав стати членами Світової організації торгівлі (СОТ). "Разом у рамках цього єдиного співтовариства (ЄврАзЕс) можна було б погоджувати позиції стосовно СОТ", - сказав президент РФ.

Зокрема, він пояснив, що якщо Україна вступить до СОТ першою, то це навряд чи може статися без певних серйозних поступок з ряду ключових, дуже чутливих для неї товарних позицій. У цьому випадку Україні, сказав президент РФ, простіше буде направити ці товари в Росію, але Росія тоді повинна буде вибудувати повноцінний митний кордон. "Це буде початком кінця, цього не можна допустити", - заявив Путін.

Тим часом, сказав він, приєднання України до ЄврАзЕС повинно привести до створення зони вільної торгівлі, у рамках якої зможуть вільно пересуватися люди, товари і послуги.

"Якщо це станеться, тоді Росія згодна розповсюдити (на Україну) правила стягування податків зі своїх товарів у країні призначення", - заявив Путін.

Він сказав, що ці й інші позитивні моменти приведуть протягом одного-півтора років - до півторапроцентного зростання ВВП України.

При цьому, заявив Путін, це зовсім не означає готовності Росії розкидатися грошима. "Ні, ми вважаємо, що і для нас це у кінцевому результаті буде вигідно, що зняття різного роду обмежень приведе до повномасштабної, повноцінної, повнокровної співпраці підприємств Росії й України", - сказав президент. І це, заявив він, "буде справжнім об'єднанням економік на основі єдиних правил і процедур".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...