Рада Європи хоче дізнатися про причини нестворення комісії зі справи Гонгадзе

Вівторок, 25 червня 2002, 12:45
Справу загиблого українського журналіста Георгія Гонгадзе у вівторок буде обговорено в Страсбурзі на комітеті міністрів Ради Європи. Ця проблема також стане темою зустрічі голови Парламентської асамблеї Ради Європи Шідера з представниками правозахисної організації "Репортери без кордонів" і вдовою загиблого журналіста Мирославою Гонгадзе.

Як повідомила "Німецькій хвилі" доповідач ПАРЄ по Україні Ганне Северінсен, вона планує поставити на Комітеті міністрів кілька запитань по справі Георгія Гонгадзе. Датського парламентарія цікавить, які зусилля доклав уряд України для розкриття вбивства Георгія Гонгадзе, і що заважає створенню міжнародної комісії.

"Ми сподівалися, що комісію буде започатковано ще у вересні минулого року, але цього, як бачимо, не сталося", - зазначила Северінсен.

Парламентська асамблея Ради Європи і організація "Репортери без кордонів" вважають, що Україна потребує допомоги в проведенні об'єктивного розслідування. В свою чергу, Київ не заперечує проти створення міжнародної комісії з розслідування справи Гонгадзе, однак вказує на відсутність необхідної законодавчої бази.

Українська служба радіо "Німецька хвиля"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News