Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна продовжує відмивати гроші. Коли чекати санкцій?

Вівторок, 25 червня 2002, 16:23
"Ситуація в Україні з відмиванням грошей "викликає серйозну занепокоєність", незважаючи на заяви президента країни, Леоніда Кучми, який зробив боротьбу з відмиванням одним з пріоритетів своєї політики".

Такий висновок зроблений Міжнародною групою з 29 членів з фінансової дії (GAFI), еманації "Великої Сімки", яка оприлюднила новий список країн і територій, що відмовляються співробітничати у боротьбі з відмиванням брудних грошей, повідомляє французьке видання "Le Monde".

В останньому списку, за вересень 2001 року, було відмічено 19 країн, у даному списку їх залишилося 15. Угорщині, Ізраїлю, Лівану, Сент-Кіттсу і Невісу вдалося залишити "чорний список". Залишилися такі країни як Росія, Гренада, острів Ніує.

У список GAFI Україна потрапила разом з Нігерією, єдиною країною, яка не ігнорувала вимог GAFI повністю, але не вступала в контакт з організацією.

Склавши список країн, які не борються з відмиванням грошей, експерти GAFI ухвалюють рішення про заходи, що обмежують контакти міжнародного фінансового співтовариства з територіями, які не хочуть грати за правилами.

Детальніше про список GAFI читайте тут

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...