Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма зробив свою адміністрацію антиконституційним органом

Вівторок, 25 червня 2002, 21:54
Адміністрація президента перетворилася в один із найвпливовіших політичних органів, що суперечить Конституції і чинному політичному режиму, передбаченому законодавством. Таку тенденцію в останніх призначеннях керівництва АП вловив політолог, член "Нашої України" Микола Томенко.

Президент демонструє "достатньо рішучу настанову у підготовці до взаємин із парламентом і підготовці до наступних президентських виборів", зазначив Томенко в коментарі українській службі радіо "Свобода".

"Таке враження, що Кучма створив штаб президентської виборчої кампанії – якщо не під себе, то кандидата Х, якого він ще не назвав", - вважає Томенко.

"Якщо цей передвиборчий штаб визначить єдиного кандидата – це буде новий клан. Якщо не визначить і буде боротися за інтереси нинішнього свого клану, то буде дійсно боротьба 3 чи 4 кланів з єдиною метою: переконати президента саме у своєму кандидаті на цю посаду".

Томенко також звернув увагу на те, що "уперше адміністрація президента – це своєрідний клуб політичних невдах". На думку політолога, аутсайдери парламентських виборів будуть "набагато жорсткішими, рішучішими щодо своїх політичних опонентів".

Політолог припустив, що президент "визнав необхідність діяти з позиції сили, значною мірою, діяти на випередження". У боротьбі "партії голубів" і "партії яструбів" взяла гору остання, вважає Томенко.

Призначення однозначно підтверджують, що восени на Україну чекає "досить серйозна політична боротьба". "Йтиметься вже не про взаємини "президент-парламент", а про взаємини "адміністрація президента - парламент" і в боротьбі за новий уряд, і загалом у контексті наступних президентських виборів".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування