Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

10 липня Тимошенків знов судитимуть?

Середа, 26 червня 2002, 11:48
Засідання Апеляційного суду Київської області по апеляції Генпрокуратури України на рішення Києво-Святошинського місцевого суду, що визнав незаконним порушення карних справ відносно екс-віце-прем'єра Юлії Тимошенко, а також її чоловіка Олександра Тимошенка, перенесене на 10 липня.

У середу таке рішення прийняте для більш ретельного вивчення судом представлених на процес матеріалів.

Як повідомлялося, 30 квітня цього року Києво-Святошинський районний суд постановив закрити карну справа щодо Юлії Тимошенко по 4 епізодах, зокрема, пов'язаним з "контрабандою валюти" від 30 березня 1995 року, з контрабандою газу від 5 січня 2001 року, з хабарями екс-прем'єру Павлові Лазаренку від 12 лютого 2001 року.

Крім того, суд постановив закрити карну справу щодо Олександра Тимошенка по 3 епізодах, що стосуються, зокрема, "Украгротехсервіса" і обвинувачень, пов'язаних з хабарями Лазаренку.

Суд вважає незаконним порушення карної справи по епізодах, пов'язаних з "контрабандою газу", "підробкою документів" і "посадовою фальсифікацією", оскільки "на основі вивчених доказів" прийшов до висновку, що російський природний газ був поставлений в Україну в 1996-97 роках на законних підставах відповідно до договорів, укладених між російським акціонерним товариством "Газпром" з одного боку і ЗАТ з іноземними інвестиціями "Єдині енергетичні системи України" і фірмою "Юнайтед енерджі інтернешнл" з іншого боку.

Суд визнав, що всі укладені договори відповідають вимогам чинного законодавства України, механізм митного оформлення російського газу відповідав законодавству України, яке діяло на момент постачання газу за цими договорами, а фірма "Юнайтед енерджі інтернешнл" була на законних підставах включена в акти прийому-передачі як солідарний покупець газу за цими договорами.

По епізоду, пов'язаному з дачею хабарів Лазаренку, суд прийшов до висновку, що ніяких даних про те, що Юлія Тимошенко і Олександр Тимошенко особисто або через посередників давали Лазаренку хабаря, не встановлено. Згідно з рішенням суду, законних підстав для порушення карної справи по цьому епізоду немає.

Суд вважає, що рішення посадових осіб про порушення карних справ стосовно Юлії Тимошенко та Олександра Тимошенка за ознакою дачі хабарів Лазаренку є незаконним і підлягає скасуванню. Незаконною є також постанова про притягнення їх як обвинувачених.

У документі зазначається, що на день порушення Генпрокуратурою карної справи від 12 листопада 1997 року за фактом розкрадання коштів концерну "Украгротехсервіс" "останній отримав оплату повністю". Суд постановив, що за таких обставин законних підстав для порушення карної справи проти Олександра Тимошенка за ознакою розкрадання майна в особливо великих розмірах у Генпрокуратури не було.

Постанова про порушення карної справи від 18 червня 2000 року підлягає скасуванню.

Суд також ухвалив рішення відмінити запобіжний захід - підписку про невиїзд - щодо Юлії Тимошенко й Олександра Тимошенка.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування