Симоненко бачить основну проблему парламенту в Ющенкові

Середа, 26 червня 2002, 17:00
Лідер Компартії Петро Симоненко бачить основну проблему при розв'язанні питань у парламенті в особистості Віктора Ющенка.

"Я скажу, в чому була основна проблема. Вона - в Ющенкові і його неспроможності як керівника фракції. Я ще раз пересвідчився: це людина, яка може добре говорити, але не в змозі щось робити. Адже саме він порушив всі домовленості, саме його команда "провалила" можливість обрання "четвіркою" керівництва ВР", - заявив Симоненко в інтерв'ю газеті "Сегодня".

Лідер комуністів не згодний з тим, що Ющенко, як і Юлія Тимошенко, представляють опозицію. "Мені цікаво, в чому ви бачите опозиційність Ющенка або Тимошенко? Адже всім зрозуміло, що це - не опозиція. І поясню чому. Базис у політиці - це економічна програма. Економічна модель, яку пропонують Тимошенко і Ющенко - це лібералізм. Влада пропонує що? Те ж саме. На земельне питання вони також дивляться однаково. Про яку опозицію може йти мова?"

Симоненко вважає, що "Ющенко і Тимошенко зацікавлені в одному - поставити на вершині діючої піраміди влади іншу людину і привести іншу команду". "А вони сьогодні кажуть, що ведуть опозиційну боротьбу. Нічого подібного! Прийшовши до влади, вони продовжуватимуть той же самий курс, що й Кучма…"

Симоненко заявив, що його фракція не підтримає програму уряду "оскільки в тому тексті, який пропонує затвердити уряд, немає жодної відповіді на питання, які хвилюють зараз просту людину: як уряд забезпечуватиме позитивні зміни в економіці, яким чином захищатимуться внутрішній і зовнішній ринок..."

Проте, він переконаний, що в зміні уряду "зацікавлена "Наша Україна" з їх союзниками з колишнього блоку "Єдина Україна". На його думку, питання про відповідальність уряду потрібно розглядати не в період бюджетного процесу, а після підготовки бюджету. "І вже в цифрах ми отримаємо відповідь на питання: цей уряд розуміє, що треба радикально міняти політику економічних реформ чи ні. Хоч особисто мені здається, що президент уряд вже "здав"..."

Лідер КПУ назвав "плітками" думку про те, що КПУ підтримало пакет на чолі з Литвином, щоб потім на місце Геннадія Васильєва, якого прогнозують на Генпрокурора, прийшов Адам Мартинюк. "Відповідаю прямо: такого не було. Скажіть, хіба протягом восьми попередніх років ми торгували принципами? Я вважаю, що ні."

Симоненко також спростував інформацію про черговий розкол компартії, що ніби-то готується з використанням Леоніда Грача, назвавши цю інформацію "мильною бульбашкою".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:58
У Калузькій області Росії безпілотник пошкодив енергетичну інфраструктуру
00:25
У Нью-Йорку біля суду, де перебував Трамп, чоловік вчинив самопідпал
23:59
Новини економіки 19 квітня: удар по порту "Південний", неплатників аліментів тепер зможуть мобілізувати
23:56
відео, фотоПоблизу Брянська в РФ горить підстанція, повідомляють про атаку дронів
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
Усі новини...