Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На прохання Ради Європи Литвин і Кучма заведуть спецпрокурорів?

Середа, 26 червня 2002, 19:03
У липні Моніторинговий комітет ПАРЄ звернеться з листами до голови Верховної Ради Володимира Литвина і Президента України Леоніда Кучми з рекомендаціями провести реформи Генеральної прокуратури, спрямовані на гарантію незалежності слідства, зокрема його відокремлення від нагляду, узаконення парламентських слідчих комісій і введення інституту спецпрокурорів.

Про це заявила у середу на засіданні Кабінету міністрів, яке відбулося у ході сесії Парламентської Асамблеї Ради Європи, головуюча в Комітеті міністрів РЄ Лідія Польфер.

Відповідаючи на питання доповідача ПАРЄ по Україні Ханне Северінсен про те, чому гальмується створення міжнародної слідчої комісії з розслідування вбивства Георгія Гонгадзе, Польфер зазначила що потрібно звернутися саме до Литвина та Кучми, оскільки основною перешкодою для формування слідчої комісії у справі Гонгадзе українська сторона називає відсутність в Україні необхідної правової бази.

Разом з тим Лідія Польфер підкреслила, що Комітет міністрів критично оцінив звіт України в пунктах розслідування справ Гонгадзе і Александрова.

У разі створення міжнародна слідча комісія стала б першим випадком співпраці на такому рівні країн Східної і Західної Європи, відзначила Польфер.

Інститут Масової Інформації

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування