Кандидатура Піскуна поклала кінець планам опозиції, вважає Томенко

Четвер, 27 червня 2002, 20:30
Член фракції "Наша Україна", політолог Микола Томенко не виключає, що кандидатура першого заступника голови ДПА Святослава Піскуна не буде підтримана парламентом і Президент призначить його виконувачем обов'язків генерального прокурора України.

В інтерв'ю УНІАН Томенко сказав, що, можливо, саме такий варіант розвитку подій і передбачав Президент, коли направляв подання до ВР. За його словами, тоді Президент продовжить "політичну риторику неконструктивності діяльності Верховної Ради".

Коментуючи подання Президента, Томенко сказав, що глава держави "цим намагається зміцнити свої позиції на такій ключовій посаді (генпрокурора), але такий підхід з позиції сили зменшує шанси кандидата бути підтриманим парламентом".

За словами політолога, така кандидатура означає, що Президент не налаштований на пошук компромісу між пропрезидентською та опозиційною частинами Верховної Ради. "Він іде шляхом максимального закріплення тих людей (на керівних посадах), які своєю діяльністю довели готовність до кінця відстоювати позицію Президента", - заявив політолог.

UNIAN

Читайте також:

Кучма передумав вносити кандидатуру Піскуна?

ПОДАТКІВЕЦЬ СТАНЕ ГЕНПРОКУРОРОМ?

Комуністи поки не знають, чи підтримають Піскуна

Перша спроба президента?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування