День Конституції – можливість з'їздити на дачу для звичайного українця

П'ятниця, 28 червня 2002, 15:18
Тільки 10% населення України вважає День Конституції великим святом, 43,3 % українців вважають цей день звичайним вихідним днем, а ще 10,4% вважають, що День Конституції не повинен бути вихідним.

Такі дані соціологічного дослідження, проведеного Українським Центром Політичних та Економічних Досліджень ім.Разумкова з 21 по 28 травня 2002 року (в ході дослідження було опитано 2015 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України).

89,9% респондентів вважають, що в Україні не дотримується конституційне право "на достатній життєвий рівень для себе і своєї сім'ї", 80% опитаних зауважили, що не дотримується конституційне право на охорону здоров'я.

Ще по 78% громадян України вважають, що в країні не дотримується право на працю і можливість заробляти на життя цією працею та право на соціальний захист. Конституційне право громадян на житло в Україні не дотримується, так відповіли 74,7% опитаних.

На питання "чи треба вносити зміни до Конституції України, прийнятої 28 червня 1996 року?" 47% дали ствердну відповідь, вважаючи, що "Конституція не відповідає сьогоднішнім потребам суспільства". 39,3% респондентів вважають, що змін до Конституції вносити не потрібно, проте "слід забезпечити виконання її норм". Ще 12,4% опитаних важко визначитися з відповіддю.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування