Кучма закликає відкласти внесення змін до Конституції?

П'ятниця, 28 червня 2002, 15:46
Президент України Леонід Кучма звернувся до українського народу з нагоди Дня Конституції, який відзначається 28 червня вшосте.

"Чинна Конституція відповідає найвищим світовим стандартам, обраному нами курсу в Європу", - говориться в зверненні Кучми.

"Уперше в багатовіковій історії України людина, її життя, здоров'я, честь і гідність, недоторканність і безпека законодавчо визнані найвищою цінністю. Наш Основний закон був і залишається визначальним чинником забезпечення державного суверенітету, єдності суспільства, гарантією безповоротності соціально-економічних і політичних перетворень", - підкреслює в своєму зверненні президент.

Кучма наголосив, що конституційний процес ніколи не можна вважати завершеним. "Як і в інших країнах, наш Основний закон буде вимагати - і вже вимагає зараз - певних удосконалень, приведення у відповідність з громадськими потребами. Однак це зовсім не означає, що його потрібно поспішно і безсистемно перекроювати. Давайте спочатку навчимося поважати і неухильно використовувати Конституцію, а вже потім будемо починати конституційну реформу", - підкреслив Кучма.

Голова Верховної Ради України Володимир Литвин також поздоровив співвітчизників з Днем Конституції.

"Успіх у всіх наших справах прийде тоді, коли кожний громадянин України не тільки буде користуватися правами і свободами, але і належним чином буде виконувати свої обов'язки", - зазначив в своєму зверненні спікер.

Литвин назвав прийняття Конституції "видатною подією". Це, з його слів, "був переломний пункт затвердження нашої державності, політичних, економічних і соціальних перетворень".

"Торкаючись обставин прийняття Конституції, "конституційної ночі", потрібно відзначити морально-політичний аспект. Народні депутати подарували нам тоді великий урок злагоди. Тієї ночі писалася - з великої літери - Історія України", - сказав Литвин.

Спікер подякував народним депутатам, що виявили мудрість і мужність. Він висловив надію, що і надалі парламентарії будуть єдині, коли йтиметься про долю України і українського народу. "Нам надто необхідна співпраця всіх гілок влади, політичних сил. Це підкреслив в посланні до Верховної Ради президент України Леонід Кучма", - ідеться в зверненні Литвина.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування