"Геть податковий терор!"

П'ятниця, 28 червня 2002, 18:21
Понад сто працівників видавничо-поліграфічного центру "Такі справи" пікетували в п'ятницю будівлю податкової адміністрації на Лук'янівці. Цю демонстрацію вони провели під гаслом "Геть податковий терор".

Пікетувальники виступили проти арешту податковою адміністрацією майна видавничого центру. На мітингу люди тримали прапори видавничого-поліграфічного центру "Такі справи", гасла, та литовський прапор, адже засновником центру є литовський громадянин.

Президент видавництва Сергій Данилов на мітингу звинуватив податківців у тиску на їх підприємство. "Чиновники їдять хліб, який ми виробляємо. Вони мають обслуговувати нас, а не смоктати нашу кров. Подивіться на цей будинок. Він побудований на гроші, які не виплачені шахтарям і пенсіонерам. Шановні податківці – держава має слугувати країні!"

Господарський суд Києва розглядає справу за позовом видавничо-поліграфічної фірми "Такі справи" до Державної податкової інспекції Солом'янського району Києва та Київської міської податкової адміністрації.

Фірма вимагає визнати недійсним накладення на неї податковими органами штрафів у розмірі майже півтора мільйона гривень за порушення податкового законодавства.

Але у четвер Господарський суд Києва подовжив блокування рахунків "Таких справ" ще на 30 днів. Про це повідомив юридичний консультант видавництва Іван Лозовий. Лозовий зазначив, що блокування рахунків на такий термін значно зашкодить діяльності підприємства.

За версією "Таких справ", 25 березня цього року прес-служба ДПА оприлюднила заяву, в якій "Такі справи" було звинувачено у протиправній діяльності з відмивання "брудних коштів".

Закидалося, що фірма нібито є учасником мережі з легалізації "брудних коштів" із залученням "фіктивних" фірм. Цю мережу дехто пов'язував з Юлією Тимошенко. Видавництво в свою чергу повідомило, що йому не пред'явлено жодних офіційних звинувачень.

20 червня податкова міліція податкової адміністрації наклала арешт на банківські рахунки видавничо-поліграфічного центру "Такі справи", мотивуючи своє рішення тим, що видавництво відмовилося надати можливість для перевірки підприємства. Як заявив сам Данилов, він сам просив залишитися податківців у присутності представника посольства Литви.

Працівники видавничо-поліграфічного центру "Такі справи" збираються звернутися до вищих судових інстанцій України і Міжнародного суду з вирішення інвестиційних спорів у Вашингтоні.

Громадське радіо

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування