Безсмертний не дозволить своїй фракції вступити у більшість

Середа, 10 липня 2002, 10:18
Фракція "Наша Україна" не веде переговорів щодо формування більшості у Верховній Раді, повідомив у середу агентству "Інтерфакс-Україна" член фракції Роман Безсмертний.

Безсмертний підкреслив, що він навіть не бачив документа про формування парламентської більшості, повідомлення про яке з'явилися напередодні.

Разом з тим, відзначив представник "Нашої України", йому відомо про те, що депутатів "викликають і примушують підписувати (документ про створення більшості)". Однак, підкреслив він, з його фракцією "такого не зможуть зробити". "Ми не дозволимо цього", - заявив Безсмертний.

Про те, що у Верховній Раді України триває збір підписів під угодою про створення парламентської більшості, повідомив у вівторок агентству лідер депутатської групи "Народний вибір" Микола Гапочка.

За словами Гапочки, у понеділок, коли його група приєдналася до угоди, таке бажання виявили 8 депутатських груп і фракцій, зокрема, фракція СДПУ(О), фракції і групи, сформовані на основі "Єдиної України". За словами депутата, йому відомо про створення більшості на основі пропрезидентських фракцій і про те, що у неї, очевидно, ввійдуть близько 240 депутатів.

Інформацію про існування такого документа і збір підписів підтвердив і представник фракції Компартії Адам Мартинюк, зазначивши, що до комуністів з такою пропозицією "не зверталися".

Він зазначив, що, за його даними, ініціатива про створення більшості до кінця поточної сесії походить від президента України.

Факт збору підписів під угодою про створення більшості підтвердив і перший віце-спікер Верховної Ради Геннадій Васильєв.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування