Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенкові пропонували посаду віце-президента?

Середа, 10 липня 2002, 12:50
За даними газети "Сегодня" під час зустрічі Віктора Ющенка з президентом минулої середи, Кучма запропонував йому зайняти посаду віце-президента. На думку автора газети, таким чином, "президент "гасить" вплив голови АП Віктора Медведчука, що зріс, а по-друге, демонструє всьому світові лояльне ставлення до нелівої опозиції, по-третє, подає знак Заходу щодо перспектив їх "улюбленця публіки".

Як зауважує газета, таке рішення вимагає досить тривалого часу і підтримки парламентом у дві третини від загальної чисельності депутатського корпусу.

Газета вважає, що існує два варіанти, які розглядаються в АП. "Варіант перший - президент реально прорахував потенціал Ющенка на президентських виборах 2004 року, отже, хоче отримати гарантії для себе і готовий в обмін на обіцянки Віктора Андрійовича назвати його своїм наступником.

Варіант другий - президент вирішив застосувати тактику - "не можеш вбити - задуши в обіймах". Якщо Ющенко стає віце-президентом, можна "замазати" його арсеналом "компри" на нинішню владу так, щоб він потім не відкараскався. Тоді слова Ющенка про синівсько-батьківські стосунки з президентом набувають ще одного значення. Значення "єдиної сім'ї".

Ймовірно, за будь-якого варіанта президент сподівається на виграш", вважає газета.

"Сегодня" подає також лист інших можливих кандидатів на посаду третього президента країни - Віктор Медведчук, Володимир Радченко, Анатолій Кінах, Георгій Кирпа, Сергій Тігіпко, а також Валерій Хорошковський, Богдан Губський, Олег Дубина і Володимир Литвин. Не виключено, що на цю посаду може претендувати хтось з регіональних лідерів, пише газета.

Тим часом, як повідомили УП джерела у найближчому оточенні Ющенка, жодної подібної пропозиції на зустрічі з Кучмою Ющенко не отримував. Джерело, з яким розмовляв кореспондент УП, не виключає, що дана інформація, яка не відповідає дійсності, розповсюджується навмисно.

Подібну інформацію запропонували, як вдалося дізнатися УП, ще кільком газетам. До речі, всі ці легенди із задоволенням підтверджують в адміністрації президента.

Для журналістів важлива така деталь - іноді спростування звучать іноді незграбно, а іноді приблизно як дипломатичні відмовки. Тоді зрозуміло, що людям доводиться спростовувати те, що насправді мало місце. У цій же ситуації у щирості спростувань сумніватися не доводиться.

Не виключено, що дана розробка вигадана для того, щоб по-перше, спробувати скомпрометувати Ющенка сепаратними переговорами з владою. По-друге, можливо хтось спробував запустити цю качку як пробну кулю - щоб подивитися на реакцію і прорахувати кроки конкурентів.

PS До речі, газета "Сегодня" контролюється головою ДПАУ Миколою Азаровим. До чого б це?

Оригінал статті в газеті "Сегодня" читайте тут

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...