Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У статті Financial Times викладені не факти, а припущення - Зленко

Середа, 10 липня 2002, 17:14
Міністр закордонних справ України Анатолій Зленко заявляє, що для обвинувачення України у постачанні зброї до Іраку "немає жодних підстав".
Двосторонні відносини України з Іраком базуються "на економічних основах", відзначив він у середу на прес-конференції в аеропорту "Бориспіль".

"Україна як член ООН не може навіть допустити думки про порушення санкцій ООН. Ми молода, демократична держава, і для нас надзвичайно важливо підтримувати на належному рівні міжнародний імідж країни", - запевнив він.

Зленко зазначив, що стаття у "Financial Times" "базується на припущеннях". Він також вважає, що Рада національної безпеки і оборони України володіє достатньою інформацією, щоб робити відповідні заяви.

Як повідомлялося, статтю "Ірак шукає зв'язків з Україною у питаннях зброї" опублікувала у вівторок британська "Financial Times". У середу РНБО України заявив, що обвинувачення України, що містяться в статті у контактах з Іраком "не відповідають дійсності, є відверто надуманими і переслідують мету чорнити країну і її керівництво в очах західних партнерів". РНБО закликав газету берегти репутацію і користуватися підтвердженими джерелами.

За результатами засідання РНБО України 12 червня, на якому обговорювалися ці питання, був зроблений висновок про безпідставність таких обвинувачень на адресу України. Безпідставність обвинувачень на адресу України підтвердили і результати засідання україно-американської робочої групи з питань непоширення й експортного контролю, а також Україно-американського комітету з зовнішньої політики, які проходили у Вашингтоні 24-26 червня 2002 року, нагадали у РНБО.

У Раді особливо зазначили, що заяви почесного консула Іраку в Україні Юрія Ольшанського, на які посилається автор статті як на докази причетності України до протизаконних військових контактів з Іраком, не можуть розглядатися як офіційна позиція держави.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:22
Під час атаки на Івано-Франківщину Польща піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95: оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
Усі новини...