Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Апеляція Генпрокуратури щодо справи Тимошенків опиниться у Конституційному суді

Середа, 10 липня 2002, 18:17
Апеляційний суд Київської області у середу не зміг винести рішення щодо апеляції Генеральної прокуратури України на рішення одного з київських місцевих судів, що визнав незаконним порушення кримінальних справ стосовно колишнього віце-прем'єра Юлії Тимошенко і її чоловіка Олександра Тимошенка.

Апеляційний суд ухвалив рішення звернутися до Верховного суду України, для того щоб останній звернувся до Конституційного суду для визначення відповідності Конституції 234 і 236 статей Кримінально-процесуального кодексу України, згідно з якими дії слідчого і прокурора оскаржаються у вищепоставленого прокурора.

Це рішення було прийняте, оскільки у ході судового розгляду апеляції представник Генпрокуратури Олег Брунь просив визнати незаконним рішення Києво-Святошинського суду, посилаючись на згадані статті УПК. У свою чергу, адвокат Тимошенко Віктор Швець послався на 55 статтю Конституції, яка гарантує право на оскарження у суді рішень, дій або бездіяльності органів влади, посадових і службових осіб.

Як повідомлялося, 30 квітня цього року Києво-Святошинський районний суд постановив закрити карну справу стосовно Юлії Тимошенко за 4 епізодами, зокрема, пов'язаним з контрабандою валюти - від 30 березня 1995 року, з контрабандою газу - від 5 січня 2001 року, з хабарами екс-прем'єру Павлові Лазаренку - від 12 лютого 2001 року.

Крім того, суд постановив закрити карну справу стосовно Олександра Тимошенка за 3 епізодами, що стосуються, зокрема, "Украгротехсервісу" і обвинувачень, пов'язаних з хабарами Лазаренкові.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: