Омельченко з листом Азарова і Литвина підставив депутатів - Піскун

Середа, 10 липня 2002, 18:41
Генеральна прокуратура України розслідує кримінальну справу щодо неправдивих відомостей стосовно голови Державної податкової адміністрації Миколи Азарова та Голови Верховної Ради України (на той час - глави адміністрації президента) Володимира Литвина, поширених з трибуни парламенту Григорієм Омельченком у його депутатському запиті (йдеться про те, що начебто Азаров та Литвин підписали листа про відшкодування коштів одній з комерційних фірм).

Про це повідомив у середу на брифінгу генеральний прокурор України Святослав Піскун. Він уточнив, що після поширення цих відомостей Азаров і Литвин звернулися до прокуратури з проханням порушити кримінальну справу.

За словами Піскуна, в ході розслідування встановлено, що документ, який начебто підписали Азаров і Литвин, "фальсифіковано на 100%, такого документа в адміністрації не було в природі".

Піскун висловив здивування, як цей сфальсифікований документ міг потрапити до депутата Омельченка і чому депутат, не перевіривши і не запитавши у правоохоронних органів, поширив ці відомості у Верховній Раді.

Піскун нагадав, що за цей запит проголосували народні депутати. "Він (Омельченко) підставив депутатів", - вважає Піскун. За словами генпрокурора, депутат не з`являється до прокуратури на допит як свідок.

Виходом з цієї ситуації, на думку генпрокурора, є "негайне прийняття закону про регламент ВР".

6 березня цього року Верховна Рада України підтримала депутатський запит Григорія Омельченка та Анатолія Єрмака до генерального прокурора України, голови Служби безпеки України щодо порушення кримінальної справи за фактом зловживання владою і службовим становищем главою адміністрації президента Володимиром Литвином, головою Державної податкової адміністрації Миколою Азаровим та іншими службовими особами.

У запиті вимагається створити слідчо-оперативну групу із працівників Генпрокуратури та СБУ і провести повне, всебічне, об`єктивне розслідування усіх обставин ряду фактів, отриманих депутатами, зокрема підтримки Литвином та Азаровим фінансово-комерційної діяльності компаній "ТНК-Україна" і ЗАТ "ТНК-Україна-Інвест", сприяння офшорній компанії "Асміс", перерахування валютних коштів у банки США. За результатами розслідування пропонується дати правову оцінку діям Литвина, Азарова та інших службових осіб, у діях яких є ознаки злочину.

UNIAN

Читайте також:

Насамперед Піскун взявся за запити Григорія Омельченка

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування