Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма проїхався з вітерцем дорогами України

Четвер, 11 липня 2002, 10:15
Президент України Леонід Кучма у четвер вранці взяв участь у відкритті швидкісного залізничного маршруту Харків-Київ "Столичний експрес".

Кучма привітав жителів Харкова з відкриттям руху швидкісного поїзда, зазначивши, що експрес буде курсувати "між двома столицями" (Харків був столицею Української ССР у 1919-1934 роках).

За словами президента, залізничники є прикладом для інших галузей економіки України. "Ми з вами зобов'язані жити краще, ніж живемо", - підкреслив Кучма, додавши, що це буде можливе, "якщо на державу будуть чесно працювати кожна людина і чиновники".

"Дай Бог, щоб таких поїздів у нашому житті було більше", - сказав Кучма. Він підкреслив, що залізниця "має сьогодні інше обличчя". Президент також відзначив поліпшення ситуації у транспортній сфері країни загалом, зокрема, позитивно відгукнувся про зменшення в два разу вартості квитків на внутрішні авіарейси і відповідне збільшення пасажиропотоку.

Президент також проїхав новим маршрутом від Харкова до станції Єленівка і висловив задоволення новим швидкісним поїздом.

У відкритті маршруту взяли участь голова Харківської обладміністрації Євген Кушнарьов, міністр транспорту, генеральний директор Державного департаменту залізничного транспорту "Укрзалізниця" Георгій Кирпа.

Кирпа назвав відкриття швидкісного руху поїздів за маршрутом Харків-Київ новим етапом у розвитку залізничного транспорту України. Він зазначив, що у найближчі роки рух швидкісних поїздів буде відкритий "і до Одеси, і до Сімферополя, і до Львова, і до європейських кордонів нашої країни, і до кордонів з Росією і Білорусією".

Міністр нагадав, що будівництво залізниці для швидкісного руху поїздів від Харкова до Києва обійшлося "Укрзалізниці" в 300 млн. грн. За його словами, у ході будівництва цієї дільниці було відремонтовано 500 км залізничного полотна і 70 вокзалів. У підготовці залізничної магістралі брали участь шість залізниць країни.

Як повідомлялося, у четвер у Києві новий швидкісний поїзд зустріне столичний мер Олександр Омельченко. У п'ятницю "Столичний експрес" відправиться у перший пасажирський рейс.

Відстань між Києвом і Харковом становить 410 км. Фірмовий поїзд долає зараз цю відстань за 10 годин.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування