"Герої" бояться мене, але я їх не боюся" - Кучма

Четвер, 11 липня 2002, 12:33
Президент України Леонід Кучма вважає, що необхідно розібратися із ситуацією, що склалася в НАЕК "Енергоатом". Про це глава держави сказав в інтерв'ю журналістам у четвер.

За словами Кучми, "ми повинні розібратися і назвати "героїв" (які довели підприємство до банкрутства). Як підкреслив президент, "підприємство має працювати на всіх людей, а не на кучку людей, які довели його до банкрутства".

За словами Кучми, "тепер ті, хто довели до банкрутства, сидять у парламенті і порушують питання про імпічмент президента - вони бояться мене, я їх не боюся".

Як відомо, 4 липня депутатська група від фракції "Наша Україна" закликала президента Леоніда Кучму втрутитися в діяльність підконтрольних йому державних органів - Національної комісії регулювання електроенергетики і Міністерства палива і енергетики, які пропонують знизити тарифи на електроенергію, що виробляється НАЕК "Енергоатом", що попередить можливе банкрутство компанії.

Відповідне депутатське звернення підписали перший заступник голови Комітету ВР з питань ПЕК, ядерної політики і ядерної безпеки Микола Мартиненко (депгрупа "Разом"), голова підкомітету з питань ядерної безпеки парламентського Комітету з питань ПЕК Петро Сабашук (депутатська група партії "Реформи і порядок"), голова Комітету ВР з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією Володимир Стретович (група "Разом"), голова підкомітету Комітету ВР з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією Давид Жванія (депутатська група "Разом").

НКРЕ почала 21 червня за поданням Мінпаливенерго перегляд тарифу для НАЕК "Енергоатом" і повідомила про намір знизити його на друге півріччя 2002 року з 7,23 коп. до 6,9 коп. за одну кВт/годину електроенергії. НКРЕ збирається затвердити новий тариф для НАЕК "Енергоатом" до кінця першої декади липня.

Попередньо НКРЕ запропонувала зменшити на друге півріччя тариф "Енергоатому" з 7,23 коп. до 6,9 коп. за одну кВт/годину, скоротивши практично всі статті витрат, враховані в тарифі, в тому числі на ядерну безпеку, фонд заробітної плати, страхування ядерних ризиків.

Деякі статті витрат пропонується зовсім вилучити з розрахунків тарифу. НКРЕ пообіцяла, що ДП "Енергоринок" сплатить атомникам за поставлену електроенергію у другому півріччі 90% вартості електрики, що виробляється АЕС, а тому запропонований комісією тариф достатній для рентабельної роботи і нормального функціонування компанії.

Представники НАЕК "Енергоатом" наполягають на тому, щоб НКРЕ залишила тариф компанії у другому півріччі на рівні 7,23 коп. за 1 кВт/годину, враховуючи, що навіть діючий тариф не покриває витрати і не дозволяє фінансувати заходи із забезпечення ядерної безпеки.

Зараз рівень оплати електроенергії, відпущеної "Енергоатомом" в енергоринок, становить 71%, в 2001 році - 57%.

UNIAN

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...