"Наша Україна" вимагає звільнити главу Дніпропетровської обладміністрації

Четвер, 11 липня 2002, 13:07
Фракція "Наша Україна" вимагає звільнення Миколи Швеця з посади глави Дніпропетровської обласної держадміністрації "за зловживання службовим становищем". Про це йдеться у заяві, поширеній у кулуарах парламенту у четвер.

Члени фракції зазначають, що Швець підтримує на повторних виборах у 35-ому виборчому окрузі одного з претендентів "від влади". "Оскільки претендент на депутатську папаху є відомим працівником славної міліції, до виковування його перемоги залучена вся місцева влада, в тому числі і правоохоронні органи", - зазначено у заяві.

Зокрема, наводиться приклад, коли 10 липня 2002 року у Марганці на зустрічі з ветеранами афганської війни при врученні ним згідго з указом президента України нагород Швець "відкрито закликав присутніх проголосувати "правильно".

Про порушення у 35-ому виборчому окрузі заявив і голова тимчасової слідчої комісії парламенту щодо контролю за дотриманням законності при проведенні повторних виборах народних депутатів Юрій Оробець. На прес-конференції у кулуарах парламенту у четвер він навів як приклад ситуацію, коли Швець, перервавши службу в одній з церков, розташованій у цьому окрузі, закликав людей голосувати за "кандидата від влади".

Оробець також повідомив, що за даними слідчої комісії порушення відбуваються на всіх трьох виборчих округах, де проводяться повторні вибори (№18, 35, 201). За його словами, у всіх округах влада підтримує одного з кандидатів, при цьому "незаконними методами" борючись з іншими кандидатами, зокрема, кандидатами від опозиційних сил.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування