У НОВОМУ ПАРЛАМЕНТІ СТВОРЕНО КОМІСІЮ У СПРАВІ ГОНГАДЗЕ Й АЛЕКСАНДРОВА ТА ТОРГІВЛІ ЗБРОЄЮ

Четвер, 11 липня 2002, 13:56
У Верховній Раді України створена тимчасова слідча комісії з розслідування обставин вбивств журналістів Георгія Гонгадзе, Ігоря Александрова, посягання на життя депутата Олександра Єльяшкевича і фактів порушень державними діячами Конституції і законів України.

За відповідну постанову проголосували 168 з 420 депутатів, що брали участь у голосуванні.

До складу комісії увійшли 12 народних депутатів, представники фракцій "Наша Україна", Соцпартії, Компартії, Блоку Юлії Тимошенко. Головою комісії призначений Григорій Омельченко (БЮТ).

Постановою пропонується управлінню Верховної Ради забезпечити організацію діяльності цієї комісії і фінансування витрат, пов'язаних з відрядженнями її членів.

У четвер депутати також проголосували за створення тимчасової слідчої комісії з перевірки фактів незаконної торгівлі зброєю і військовим майном і їх незаконної передачі в інші країни.

За цю постанову проголосували 276 депутатів з 427, що зареєструвалися у залі.

Головою комісії призначений Сергій Синченко (фракція Компартії).
До комісії ввійшли 8 депутатів, представників фракцій Соцпартії, Компартії, "Нашої України" і Блоку Юлії Тимошенко.

Постановою пропонується передати у розпорядження комісії всі матеріали тимчасових слідчих комісій попередніх скликань з питань торгівлі зброєю.

Також була створена тимчасова спеціальна комісія з питань фінансово-економічного обгрунтування джерел і механізмів поновлення внесків громадян України. За цю постанову проголосували 241 депутатів з 442, що зареєструвалися в залі.

Головою комісії призначена Катерина Фоменко (фракція "Єдина Україна").

Згідно з постановою, цілі спецкомисії - пошук додаткових фінансових джерел для удосконалення механізмів повернення внесків, страхових внесків, які були на рахунках Ощадбанку СРСР і Держстраха СРСР за станом на 2 січня 1992 року.

Комісія також буде визначати цільові джерела фінансування у рамках держбюджету на цільове фінансування витрат, пов'язані з виконанням закону про держгарантії поновлення громадян.

Постановою комісії пропонується до 9 липня 2003 року проінформувати Верховну Раду про результати роботи і внести відповідні законодавчі пропозиції.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування