У нової "більшості" поки не більше 190 голосів. Тігіпко не збирається до них приєднуватися

П'ятниця, 12 липня 2002, 12:47
Лідер фракції Партії промисловців і підприємців і "Трудової України" Сергій Тігіпко вважає, що парламент поки що не готовий до формування більшості.

Таку думку Тігіпко висловив у п'ятницю в інтерв'ю журналістам, коментуючи інформацію про збір підписів для створення парламентської більшості.

Він підкреслив, що зараз точиться багато розмов про більшість, але коли справа доходить до конкретного голосування, депутати "виходять на приблизно 190 голосів", що свідчить про їх неготовність до формування більшості.

Тігіпко переконаний, що парламентську більшість не можна створити адміністративним шляхом. Формування більшості в Верховній Раді можливо, з його слів, тільки після дискусій і визначення пріоритетів між політичними силами в парламенті.

Лідер фракції зазначив, що не підписував і поки не збирається підписувати жодних документів про формування більшості.

У той же час, підкреслив Тігіпко, він сподівається, що восени цього року розпочнуться консультації між його фракцією і фракцією "Наша Україна" про співпрацю у парламенті. Він повідомив, що консультації з Ющенком про це відбуваються постійно, однак досягненню угоди між фракціями заважають "політичні інтереси".

На думку Тігіпка, майбутні парламентські канікули необхідно використати для того, щоб порозумітися між фракціями для початку переговорів про співпрацю восени.

У фракцію Партії промисловців і підприємців і "Трудової України" входять 40 депутатів.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування