На Шолоха готують боргові розписки та податкові перевірки

П'ятниця, 12 липня 2002, 14:46
Генеральний директор радіо "Континет" Сергій Шолох звернувся до президента України "як до Гаранта Конституції" з проханням втрутитися в ситуацію, яка відбувається з радіо "Континент".

У зверненні, розповсюдженому у п'ятницю, Шолох просить Кучму надати йому "можливість реалізувати гарантоване Конституцією України право на розповсюдження інформації та справедливий судовий розгляд".

За інформацією Сергія Шолоха, "одному з колишніх кримінальних угрупувань було дано завдання підготувати документи" про начебто значні фінансові зобов'язання Шолоха, "щоб у разі фізичного знищення справу можна було представити як звичайні кримінальні "розборки".

Крім того, як повідомляється у зверненні, у п'ятницю, 12 липня, керівництво радіостанції "отримало запит від ДПІ у Подільському районі м.Києва за номером 7108/10/23-4 про позачергову податкову повторну перевірку, у зв'язку з "отриманням відповіді від Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення №322 від 26.02.2002 р.".

На думку керівника "Континенту", дані заходи є "реакцію з боку державних структур на звернення українських громадян до Європейського суду", яка є несумісною з проголошеним керівництвом держави курсом на євроінтеграцію.

У зверненні Сергій Шолох "закликає відповідні органи державної влади припинити тиск" як на нього особисто, так і на радіостанцію "Континент".

Нагадаємо, що 27 червня цього року Шолох подав заяву до "Європейського Суду з прав людини" стосовно порушення державними органами України статті 10 та 6 "Європейської Конвенції про права людини" проти радіостанції "Континент".

Вже 1 липня "Український державний центр радіочастот та нагляду за зв'язком" видав припис за номером 101-14/5353 з вимогою припинити використання радіопередавача на частоті 100,9 МГц в м. Києві, на якій працює радіостанція "Континент".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування