Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На окрузі Жира виявлено епідемію невідомої хвороби

П'ятниця, 12 липня 2002, 16:34
Комітет виборців України прогнозує порушення в день голосування лише в одному з трьох округів, де проводяться перевибори - у 35-му, у Дніпропетровській області, де балотується Олександр Жир.

На прес-конференції в п'ятницю заступник голови правління КВУ Євген Побережний зазначив, що виборча кампанія в цьому округу "не є вільною", оскільки шляхом масових публікацій і пропаганди створена "атмосфера тиску на виборців".

Так, виборцям дають зрозуміти, що у разі обрання Олександра Жира депутатом можливі ускладнення з боку обладміністрації в реалізації соціальних програм.

КВУ прогнозує порушення у 35-м окрузі, зокрема, під час підрахунку голосів на дільницях, а також у ході голосування. Побережний зазначив, що, за інформацією комітету, створюються бригади, які будуть в кінці дня переїжджати з дільниці на дільницю і голосувати за виборців, що не взяли участь у голосуванні. При цьому, вони отримуватимуть бюлетені у одного з членів комісії.

Член КВУ також прогнозує порушення під час голосування виборців за місцем проживання. За його словами, в окрузі почалася "епідемія невідомої хвороби", оскільки замість одної-двох заяв про намір голосувати вдома, до дільничих комісій вже надійшли по 40-50 заяв.

Побережний зазначив, що тиск на виборців в окрузі ведеться через підприємства, на яких вони працюють.

За даними КВУ, в 18-у окрузі (Вінниця) на сьогоднішній день місцева влада надає неявну підтримку одному з кандидатів - Петру Мельнику.

Усього в цьому округу лідирують три кандидати - Світлана Мельник (СПУ), Петро Мельник (НДП) і Микола Одайник ("Наша Україна").

Разом з тим, ЦВК не фінансує повторні вибори в цьому округу, що "створює підстави для можливих домовленостей" з владою.

За прогнозом КВУ, вибори в цьому окрузі пройдуть без особливих ексцесів.
Виборча кампанія в 201-му окрузі характеризується використанням PR-технологій - тут працюють кілька PR-компаній, які зокрема належать партії "Батьківщина" - на Володимира Олійника, СДПУ(О) - на Нестора Шуфрича і блоку "Наша Україна" - на Миколу Булатецького.

Одним з прикладів таких технологій є поширення анонімних листівок, причому КВУ не виключає, що їх розповсюджують власні штаби кандидати з тим, щоб звинуватити опонентів.

КВУ позитивно оцінює рішення ЦВК щодо зняття з реєстрації одного з кандидатів - Володимира Косміни. Якби це зробив окружком, таке рішення було б оскаржено у районному суді, і вирок міг бути винесений після виборів, що в черговий раз послужило б підставою для визнання їх недійсними.

Интерфакс-Украина

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування