Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма хоче бачити у парламенті Вітренко і Драчевського

П'ятниця, 12 липня 2002, 16:45
Голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації, член фракції "Наша Україна" Микола Томенко стверджує, що з адміністрації президента "дано вказівку забезпечити перемогу в окрузі № 201 кандидату у депутати Наталії Вітренко, а в окрузі № 35 - кандидату в депутати Олександру Драчевському". Про це Томенко заявив в інтерв`ю UNIAN.

За його словами, в іншому разі адміністрація президента погрожує не залишити на своїх місцях місцеву владу.

Як зазначив Томенко, оскільки результати опитувань свідчать, що фаворитом в окрузі №35 на Дніпропетровщині є Олександр Жир (кандидат у депутати від "Нашої України"), а в окрузі №201 на Черкащині Михайло Булатецький (також висуванець "Нашої України"), то у влади не залишається нічого іншого, як зняти їх з реєстрації.

Томенко назвав абсурдним рішення апеляційних судів цих регіонів та відповідних рішень окружних комісій щодо винесення попереджень вищеназваним депутатам за те, що за них агітували народні депутати.

Томенко підкреслив, що за цією логікою, якою користувались окружні комісії, необхідно скасовувати результати виборів і 31 березня, оскільки тоді всі народні депутати агітували за свої партії та блоки та за своїх однопартійців у мажоритарних округах, починаючи від вищих посадових осіб парламенту та інших гілок влади.

Він зазначив, що спроба зняття з реєстрації Жира (округ №35) та Булатецького (округ №201) і намагання заборонити політикам вести передвиборчу агітацію є елементами поліцейського режиму.

За словами Томенка, сьогодні ЦВК розглядатиме скаргу на рішення відповідних окружних комісій, а також був прийнятий депутатський запит щодо ситуації, що склалась в Дніпропетровському та Черкаському округах.

Головатий, виступаючи у п'ятницю з парламентської трибуни, заявив, що 11 липня в Україні відбулась безпрецедентна подія - у двох округах (№201 та №35) рішеннями апеляційних судів заборонено вести агітацію народним депутатам, прирівнявши їх до статусу держслужбовців.

Верховна Рада того ж дня ухвалила постанову, в якій рекомендувала Центральній виборчій комісії роз'яснити окружним комісіям, що народні депутати мають право проводити передвиборчу агітацію.

Також постановою рекомендується Вищій раді юстиції провести перевірку дій суддів при ухваленні рішень Черкаським і Дніпропетровським апеляційними судами, згідно з якими народні депутати України визнані службовими особами органів державної влади, у зв`язку з чим не мають права брати участі у передвиборній агітації на користь кандидатів у народні депутати.

Як відомо, 14 липня у трьох виборчих округах (№18 - на Вінниччині, №35 - на Дніпропетровщині і №201 - на Черкащині) відбудуться повторні вибори до Верховної Ради.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
22:48
Салліван: Через затримку з допомогою Україна втратила Авдіївку
22:35
відеоУльтраправий політик випустив у Європарламенті голуба, побажавши "миру" Україні та Росії
22:25
оновленоУкраїнські чоловіки 18-60 років не зможуть отримати паспорти за кордоном – постанова КМУ 
22:09
фото, відеоУ Миколаєві через невідому вибухівку запалали авто: п′ять рятувальників постраждали
22:01
Під парламентом Грузії знову протестують проти закону про "іноагентів"
21:54
Економічні новини 24 квітня: справа Сольського, ТРЦ "Гулівер" хочуть передати в управління АРМА
21:42
Україна і Португалія почали переговори про гарантії безпеки
21:33
Усіх абонентів у Києві, Одесі та Хмельницькому заживили, у Харкові діють обмеження – Міненерго
21:22
Єврокомісар вважає, що вступ України в ЄС не спричинить значних фінансових проблем
21:14
Єврокомісія пропонує санкції проти суден, які перевозять військову техніку з КНДР до РФ – Reuters
Усі новини...