ЛИТВИН ПІДТРИМУЄ ФОРМУВАННЯ УРЯДУ ПАРЛАМЕНТСЬКИМИ ПЕРЕМОЖЦЯМИ

П'ятниця, 12 липня 2002, 18:08
Спікер Верховної Ради Володимир Литвин підтримує внесення змін до Конституції, які б дозволили коаліції переможців парламентських виборів формувати уряд. Він повідомив, що вважає логічним, коли парламентська коаліція "продовжується у коаліційний уряд".

"Закінчилися вибори, перемогли шість політичних сил, вони повинні домовитися про формування коаліційного уряду", - заявив Литвин на прес-конференції у п'ятницю. Однак, зауважив він, такій схемі необхідно "правове оформлення".

Відповідаючи на питання журналістів, Литвин сказав, що відповідні зміни до законодавства треба вносити вже зараз, а не перед президентськими виборами. За словами спікера, подібні зміни до Конституції відповідають пропозиціям президента, викладеним у щорічному посланні до парламенту.

Литвин також повідомив, що створення парламентської коаліції "ефективніше", ніж створення більшості, яка, за досвідом попередньої Верховної Раду парламенту, була "ситуативною". Крім того, спікер повідомив, що не підтримує розділ парламенту на більшість та меншість: "Нам не потрібні протистояння".

Коментуючи можливу відставку Кабінету міністрів, Литвин повідомив, що "доля уряду у власних руках уряду" та залежить від виконання покладених на нього задач. В той же час він висловився за збереження політичної стабільності в державі: "Боронь боже нас від змін заради самих змін".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News