Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Піскун готовий допитати і самого Кучму

П'ятниця, 12 липня 2002, 20:47
Генеральний прокурор України Святослав Піскун обіцяє, що нова оперативно-слідча група з розслідування вбивства Георгія Гонгадзе "допитає всіх осіб, які мають відношення до цієї кримінальної справи". "Можливо, якщо це потрібно, то і президента. Для того, щоб з'ясувати істину, немає ніякого значення, яку посаду займає громадянин України або свідок, який живе за її межами", - заявив Піскун в інтерв'ю журналістам у п'ятницю.

Відповідаючи на питання про дії Генпрокуратури у випадку, якщо розслідування виведе на перших осіб держави, Піскун сказав: "Будемо діяти відповідно до закону". "Навіщо говорити зараз про те, "як воно буде, якщо…". Якщо ми вийдемо на якісь факти, то про це буде відомо, адже буде створена група, яка матиме доступ до інформації".

За словами Піскуна, нова слідчо-оперативна група "складатиметься з двох частин: із слідчих, які будуть володіти матеріалами кримінальної справи, і групи, яка працюватиме на громадських засадах як посередник зі слідчою комісією Верховної Ради".

Піскун також припустив, що подібної групи "у світі ще не було".

За словами генпрокурора, у створенні такої групи його підтримав президент України.

Піскун повідомив, що Генпрокуратура звернулася до громадської організації "Антикорупційного форуму" з тим, щоб "фонд зібрав гроші від людей, які зацікавлені у розкритті цього злочину, щоб ми могли преміювати цю групу".

Читайте також:

За розкриття справи Гонгадзе Піскун отримає 5 мільйонів гривень?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування