О'НІЛ ПЕРЕКОНУВАВ КУЧМУ ЯКНАЙШВИДШЕ ЗАКРИТИ ТЕМУ "ІРАКГЕЙТУ"

Субота, 13 липня 2002, 15:39
США серйозно стурбовані з приводу інформації про те, що Ірак нарощує контакти з Україною для зміцнення свого арсеналу озброєння, заявив представник міністерства фінансів США в п'ятницю.

"США серйозно стурбовані з приводу намірів Іраку", сказав прес-секретар Роберт Ніколс репортерам під час тура міністра фінансів Пола О'Ніла по чотирьох екс-радянських країнах.

"Тому ми дуже серйозно ставимося до будь-яких заяв про торгівлю зброєю з Іраком", сказав Ніколс після зустрічі О'Ніла з президентом Леонідом Кучмою в столиці України Києві.

Британська газета Financial Times цього тижня повідомила про те, що Ірак розвиває контакти з постом-радянською Україною для відтворення свого арсеналу.

Подібні повідомлення час від часу з'являються в останні місяці, але Кучма постійно їх спростовує.

На цьому тижні в Вашингтоні, чиновник Держдепартаменту заявив, що у них немає достовірних доказів, що Ірак отримав особливу зброю з України, але додав, що США виступають проти постачання Іраку будь-якого військового обладнання з боку будь-якої держави.

Ніколс повідомив, що О'Ніл підняв це питання на зустрічі з Кучмою і підкреслив важливість ретельного розслідування цих обвинувачень. "Міністр закликав президента Кучму швидше завершити розслідування і повідомити про результати міжнародному співтовариству", сказав Ніколс.

REUTERS

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування