Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У трьох округах тривають вибори номер два

Неділя, 14 липня 2002, 12:21
У всіх трьох округах, де у неділю тривають повторні вибори до Верховної Ради, виборчі дільниці відкрилися вчасно і вибори проходять без інцидентів. На три мандати народних депутатів на повторних виборах претендують 37 кандидатів.

Як повідомили в окружній виборчій комісії №18 (Вінницька область), з 20-ти кандидатів, прізвища яких були внесені у виборчий бюлетень, у виборах беруть участь 12.

Проти прізвищ восьми кандидатів у бюлетені проставлена відмітка "Вибув". Чотири з них подали заяви про зняття своїх кандидатур, трьох зняла з виборів окружна комісія. Ще одного кандидата - Валерія Коломойцева-Рибалку - зняла з виборів Центральна виборча комісія, оскільки він балотувався у народні депутати 31 березня по округу №107 (Луганська область) і був знятий окружкомом з реєстрації за порушення законодавства про вибори. В окружкомі також повідомили, що у суботу Верховний суд підтвердив законність рішення Центрвиборчкому про зняття з реєстрації Коломойцева-Рибалки.

В окружній виборчій комісії № 35 (Дніпропетровська область) агентству повідомили, що всі виборчі дільниці також відкрилися вчасно і всі дільничі комісії мають кворум для прийняття рішення. У бюлетень для голосування внесені прізвища 13 кандидатів, однак проти прізвища Олександра Жира стоїть позначка "Вибув".

За інформацією окружкому, у суботу Дніпропетровський апеляційний суд і Центрвиборчком підтвердили законність рішення окружкома №35 про зняття Жира з реєстрації за порушення законодавства в ході передвиборчої кампанії.

В окружній комісії №201 (Черкаси) агентству повідомили, що у зв'язку з грозою, яка була минулої ночі, на деяких дільницях були проблеми зі зв'язком, однак о 10.00 ранки всі було поновлено.

З 19 внесених до бюлетня прізвищ кандидатів в депутати проти шести стоїть позначка "Вибув". П'ятеро з них зняли свої кандидатури самостійно, а Володимир Косміна снятий з реєстрації на основі рішення ЦВК, законність якого підтвердив Верховний суд.

Як повідомлялося, серед кандидатів 13 були народними депутатами 3-го скликання, зокрема у 18-му окрузі - четверо (Михайло Гуцол, Дмитро Дворкіс, Петро Мельник й Олександр Ржавський), в 35-му - двоє (Володимир Пустовойтов і Михайло Савенко), 201-му - семеро (Іван Білас, Наталія Вітренко, Микола Габер, Олексій Марченко, Сергій Пересунько, Віктор Роєнко, Нестір Шуфріч).

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
18:21
Зеленський провів Ставку: увага до захисту інфраструктури, ситуація на фронті, виробництво зброї
18:20
Михальчик здобув срібну нагороду на перегонах "24 години Ле-Мана"
18:19
Зеленський сподівається, що Трамп не буде проти України
17:58
Українці зможуть лишатися у Німеччині попри протермінований паспорт
17:53
Threads має вже 150 млн користувачів на місяць: менше, ніж планував Цукерберг
17:52
Мінекономіки відкрило грантову програму на 1 мільйон доларів для підприємниць
17:51
Приватбанк завершив перший квартал із чистим прибутком у 14 мільярдів
17:51
Піхотна снайперка Білозерська про шлях від добровольця до офіцера ЗСУ, жінок на війні та особливості роботи марксмена
17:47
Росіяни поцілили біля залізничного вокзалу в Балаклії на Харківщині: семеро постраждалих
17:37
Порносайт для котів: зоозахисники в оригінальний спосіб закликали стерилізувати тварин
Усі новини...