Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У ПАРЛАМЕНТІ ЗНОВУ НЕ БУДЕ ВІТРЕНКО. ПРОТЕ БУДЕ НА 1 ЕСДЕКА БІЛЬШЕ

Понеділок, 15 липня 2002, 09:04
За попередніми даними Центральної виборчої комісії, на повторних виборах до Верховної Ради України у неділю, у 35-му окрузі (Дніпропетровська область) переміг Віктор Драчевський, у 201-му (Черкаська область) - Нестор Шуфрич. У 18-му окрузі (Вінницька область) лідирує Микола Одайник.

У 35-му та 201-му округах опрацьовано 100% бюлетенів, у 18-му - трохи більше ніж 85% бюлетенів. У цих округах взяли участь у голосуванні відповідно - 51,5%, 44,7% і 60,7%.

Драчевський 1960 р. н., до останнього часу працював першим заступником начальника Дніпропетровського міського управління УМВС України у Дніпропетровській області. Ставленик Віктора Пінчука. Він вважався основним суперником Олександра Жира, знятого з реєстрації за день до виборів за рішенням суду у зв'язку з виявленими порушеннями – начебто у зв'язку з використанням коштів не з виборчого фонду. Драчевський отримав 42% голосів виборців, що брали участь у голосуванні.

Шуфрич 1966 р. н., член Соціал-демократичної партії України (об'єднаної), депутат попереднього парламенту. На момент виборів - президент Черкаської м'ясної компанії. Отримав близько 30% голосів виборців, що брали участь у голосуванні.

Одайник (близько 42%) - 1954 р. н., на момент виборів – голова сільськогосподарського ТОВ "Яланецьке". Його підтримувала "Наша Україна".

Як повідомив у неділю на вечірній прес-конференції голова Центрвиборчкому Михайло Рябець, до ЦВК за станом на 17.00 не надходило жодних скарг щодо порушень під час виборів.

Разом з тим, до 18-ої окружної комісії надійшло 2 скарги, зокрема, про те, що на деяких дільницях відсутні плакати. На 35-ій дільниці немає заяв про порушення, у 201-му окрузі складені 3 акти про порушення, які, за словами Рябця, розглягадитимуться відповідно до законодавства.

Він нагадав, що у 18-му окрузі балотувалося 12 кандидатів, у 35-му - також 12, у 201-му - 19. Усього балотувалося 43 кандидати.

Голова ЦВК повідомив також, що в останній день у 3-х округах зняли свої кандидатури 5 кандидатів. Ще один - Олександр Жир - був знятий за рішенням Центрвиборчкому у суботу.

Рябець повідомив, що Жиру в окружній комісії видали рішення про його зняття з реєстрації о 17.00 у суботу. О 19.00 він подав скаргу до ЦВК, оформлену відповідно до вимог законодавства. О 22.00 ЦВК приступив до розгляду скарги. У зв'язку з тим, що на засіданні ЦВК були присутні 10 народних депутатів і кожний з них виступив, засідання завершилося лише о 23.30. Рішення Жиру було видане близько опівночі.

Термін оскарження даного рішення у Верховному суді закінчився опівночі у неділю.

Коментуючи повідомлення про відмову Комітету виборців України проводити спостереження у 35-му окрузі, Рябець підкреслив, що, згідно із законом про вибори, громадські організації не можуть виступати в якості офіційних спостерігачів.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...