Мирослава Гонгадзе вимагає від Піскуна публічного допиту Кучми

Понеділок, 15 липня 2002, 10:24
Дружина загиблого журналіста Георгія Гонгадзе, Мирослава Гонгадзе, вітає наміри Генпрокуратури активізувати розслідування вбивства свого чоловіка.

Про це йдеться у заяві Мирослави Гонгадзе, розповсюдженій у понеділок Інститутом Масової Інформації. "Я вітаю реальні кроки у цьому напрямку і приймаючи пропозицію по залученню рідних, потерпілої сторони, до слідства вважаю за необхідне новій оперативно-слідчій групі Генеральної прокуратури України зробити наступні кроки", зазначено у заяві.

На думку дружини Георгія Гонгадзе, необхідно "виконати вимоги потерпілих, щодо ознайомлення з результатами експертиз з метою вирішення питання про проведення наступних необхідних експертиз".

Необхідно також "залучити до оперативно-слідчої групи експертів та слідчих європейських держав, з цією метою звернутись про готовність залучення іноземних слідчих до Ради Європи та Європейського Союзу".

Ще одним важливим кроком у розслідування обставин вбивства свого чоловіка Мирослава Гонгадзе вважає долучення "до матеріалів справи результати експертизи плівок Миколи Мельниченка, зроблені компанією "Век-Тек", що підтвердила оригінальність записів зроблених в кабінеті президента України".

На думку дружини Георгія Гонгадзе, новостворена комісія повинна "допитати публічно звинувачених у причетності до вбивства Георгія Гонгадзе – президента України Леоніда Кучми, екс-голови адміністрації президента Володимира Литвина, екс-міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка та екс-голови Служби Безпеки України Леоніда Деркача".

А також "звернутись до експертів ФБР про допомогу у проведенні слідства, зокрема отриманні на території США свідчень майора державної охорони України Миколи Мельниченка, що неодноразово заявляв про наявність доказів причетності найвищих посадових осіб України до вбивства Георгія Гонгадзе", - зазначено в заяві.

Мирослава Гонгадзе вважає, що "такі першочергові кроки у напрямку розслідування справи є необхідною складовою у напрямку розкриття вбивства і при їх реалізації будуть свідчити про серйозність намірів нового Генерального Прокурора та його бажання реально, а не формально розслідувати вбивство Георгія Гонгадзе", повідомляє ІМІ.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News