Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Три великі поразки" адміністрації Віктора Медведчука

Понеділок, 15 липня 2002, 12:17
Результати першої сесії Верховної Ради нового скликання показали, що задекларовані адміністрацією президента України на чолі з Віктором Медведчуком "політичні завдання" щодо співпраці з Верховною Радою України практично не виконані, вважає депутат Микола Томенко.

За його словами, очолювана Медведчуком адміністрація президента зазнала "трьох великих поразок" при побудові своїх взаємовідносин з новим парламентом України.

Найбільшою поразкою Томенко вважає "нестворення пропрезидентської парламентської більшості". За словами Томенка, Медведчук неодноразово говорив про те, що до кінця першої парламентської сесії буде сформована стійка пропрезидентська парламентська більшість, яка налічуватиме не менш як 240 депутатів. "Як відомо, документ про створення парламентської більшості, розроблений адміністрацією президента, не підписали навіть деякі фракції, які входили до "Єдиної України", - зазначив Томенко.

Поразкою адміністрації президента на чолі з Медведчуком, на думку Томенка, також є те, що при обранні на вакантні посади суддів Конституційного суду було обрано представника від опозиції - представника Соціалістичної партії України Павла Ткачука. За словами Томенка, Конституційний Суд розглядається як представниками опозиції, так і діючою владою як "важливий фактор щодо можливості внесення змін до Конституції України та можливості третього терміну нині діючого президента".

Третьою поразкою адміністрації президента Томенко назвав те, що Верховна Рада не лише оголосила недовіру Національній раді з питань телебачення і радіомовлення, а й змогла провести до неї трьох своїх представників, серед яких "немає симпатиків ані СДПУ(О), ані "Трудової України".

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...