Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Жир "приймає виклик влади" і попереджує Кучму

Понеділок, 15 липня 2002, 13:10
Колишній голова парламентської слідчої комісії з розслідування справи Гонгадзе Олександр Жир заявляє, що "приймає виклик влади" і не припинятиме боротьбу у встановленні істини в діях президента України та його найближчого оточення.

Головною причиною боротьби проти себе Жир вважає те, що він "підійшов на неприпустиму відстань до правди". "Є багато шляхів, як, не будучи депутатом, продовжувати боротьбу", сказав Жир на прес-конференції в понеділок. Він наголосив, що його дії будуть виключно в межах закону, хоча й "дуже жорсткі по відношенню до Леоніда Кучми".

"Якщо президент не припинить антиконституційну діяльність, то я і члени партії "Реформи та порядок" можемо дати адекватну відповідь", - заявив Жир. В такому випадку партія може звернутися з відповідної заявою для народу із закликом до конкретних дій, сказав він.

Колишній депутат також висловив сподівання, що новоутворена парламентська комісія з розслідування справи Гонгадзе створить все можливе для встановлення істини. Він сказав, що має у своєму розпорядженні "серйозні матеріали", які він оприлюднить тільки після отримання необхідних доказів.

Олександр Жир закликав до зміни системи влади у державі, яка на його думку є головною причиною беззаконня. Він наголосив, що 14 липня програв не він особисто, а всі громадяни України.

"Люди мають перестати боятися, бо страх – це єдине, на чому тримається режим Кучми", вважає він.

Жира було знято з реєстрації за день до проведення повторних виборів до парламенту.

Українська правда

Читайте також інтерв'ю Жира

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування