Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенку запропонували стати прем'єром, Турчинову - міністром оборони, Жиру - главою СБУ

Понеділок, 15 липня 2002, 14:06
Лідер партії "Яблуко" Михайло Бродський запропонував можливий склад коаліційного тіньового уряду на базі "Нашої України", БЮТ та СПУ.

Метою створення тіньового уряду є активізація дискусії щодо необхідності створення такого уряду, а також "привернути до цієї проблеми увагу як можливих суб'єктів такого процесу, так і широкої громадськості", - зазначено у заяві прес-служби "Яблука", розповсюдженій у понеділок.

Очолить коаліційний тіньовий уряд, за версією Бродського, лідер фракції "Наша Україна" Віктор Ющенко, віце-прем'єром та міністром промполітики, палива й енергетики пропонується призначити лідера БЮТ Юлію Тимошенко, віце-прем'єром, міністром праці та соціальної політики – лідера СПУ Олександра Мороза, і нарешті віце-прем'єром та міністром економіки та фінансів повинен стати лідер ПРП Віктор Пинзеник.

Міністром Кабінету міністрів Бродський пропонує стати Петру Порошенку, "тіньовим" міністром закордонних справ – Борису Тарасюку, "тіньовим" міністром внутрішніх справ – Роману Безсмертному, міністром оборони – Олександру Турчинову, міністром національної безпеки (головою СБУ) – Олександру Жиру.

Сергію Головатому пропонується посада "тіньового" міністра юстиції, Юрію Костенку - міністра з надзвичайних ситуацій, Сергію Терьохіну – голови ДПАУ, Єханурову - міністра у справах підприємництва, Жулинському - міністра культури і мистецтв, Ніколаєнку - міністра освіти і науки. Тіньовими міністрами охорони здоров'я та у справах ЗМІ пропонується стати Миколі Поліщуку та Миколі Томенку відповідно. Генеральним прокурором має шанс стати Віктор Шишкін, а секретарем РНБОУ – Анатолій Єрмак.

Прогнозуючи реакцію скептиків щодо можливості участі Блоку Ющенка у тіньовому уряді, Бродський зазначив: "Звичайно, силоміць туди нікого не затягнеш, а кадровий потенціал БЮТу та СПУ достатній для того, щоб сформувати такий уряд "удвох".

Бродський також вважає, що ідеї тіньового уряду, що історично походять з Великої Британії, мають бути прописані в законі про опозицію, котрий розглядатиме Верховна Рада.

На даний момент поки невідома реакція тих політиків, яким Бродський пропонує вступити до тіньового уряду.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...