Кучма дав доручення зайнятися середнім і малим бізнесом...

Понеділок, 15 липня 2002, 16:24
Президент України Леонід Кучма за результатами всеукраїнської наради з питань розвитку малого і середнього бізнесу віддав ряд доручень виконавчої влади для розв'язання проблем у цій сфері.

Зокрема, Кучма доручив прем'єр-міністру Анатолієві Кінаху до 1 вересня 2002 року підготувати і внести для першочергового розгляду Верховною Радою пакет законопроектів, направлених на подальший розвиток малого і середнього бізнесу, запропонований Держкомітетом з питань регуляторної політики і підприємництва.

Крім того, президент доручив Кінаху до 1 жовтня 2002 року забезпечити реформування системи державної реєстрації суб'єктів підприємницької діяльності з урахуванням європейського досвіду впровадження спрощених механізмів створення і ліквідації суб'єктів підприємницької діяльності.

До 1 вересня поточного року прем'єр зобов'язаний забезпечити доробку законопроекту "Про спрощення системи оподаткування обліку і звітності суб'єктів підприємницької діяльності" з урахуванням принципів спрощених систем оподаткування, визначеної указом президента від 28 червня 1999 року.

Кінах також повинен вжити заходів з недопущення ухвалення нормативних актів, які "призводять до збільшення кількості видів підприємницької діяльності, що підлягає ліцензуванню". Крім того, Кучма доручив ввести регулярний розгляд центральними органами виконавчої влади питань реалізації державної регуляторної політики.

Президент також доручив до 1 вересня 2002 року проаналізувати хід виконання і фінансування "заходів національної програми сприяння розвитку малого підприємництва України на 2002 рік" і вжити "дієвих заходів щодо підвищення виконавської дисципліни".

Крім того, за результатами обговорення на нараді Кучма доручив підготувати проекти указів президента про заходи по впровадженню заявочного принципу на основі безліцензійної діяльності суб'єктів підприємництва; про впровадження бланків ордерів і відривних талонів ордерів на проведення перевірок; про додаткові заходи по вивченню і удосконаленню роботи ринків по продажу продовольчих і непродовольчих товарів.

До 1 вересня 2002 року уряд повинно передбачити у проекті держбюджету на майбутній рік повне фінансування "заходів національної програми сприяння розвитку малого підприємництва України".

Президент також доручив міністру економіки Олександру Шлапаку, главі Державній податковій адміністрації Миколі Азарову і голові Держкомпідприємства Олександрі Кужель забезпечити за участю зацікавлених органів державної виконавчої влади, місцевого самоврядування і суспільних об'єднань підприємців обговорення "правил торгівлі на ринках".

Главі Фонду державного майна Олександру Бондарю й Олександрі Кужель також доручено завершити формування статутного фонду кредитно-гарантійної установи й забезпечити контроль над його роботою.

Президент за підсумками наради також доручив профінансувати у повному обсязі заходи по створенню реєстру суб'єктів підприємницької діяльності й єдиного ліцензійного реєстру у рамках затвердженого бюджету на поточний рік.

Головам обласних, Київської і Севастопольської держадміністрацій і голові Ради міністрів Криму президент доручив до 1 жовтня 2002 року підготувати пропозиції з впровадження системи атестації державних службовців, до компетенції яких входять питання, пов'язані з регулюванням діяльності підприємницьких структур за участю громадянських об'єднань і представників підприємств.

Кучма у своєму дорученні визначив одним з пріоритетних напрямів голів обласних, Київської і Севастопольської держадміністрацій і голови Ради міністрів Криму реалізацію регіональних програм розвитку підприємництва до 2004 року і забезпечення їх фінансування.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування