Хто розкаже про цензуру - отримає $1 тис. від Томенко

Вівторок, 16 липня 2002, 12:44
Комітет Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації збирається вручити грошову премію 5 тис. грн. журналісту, який надасть інформацію про факти політичної цензури на телебаченні.

Про це заявив у вівторок на прес-конференції голова комітету Микола Томенко. На деяких каналах існують письмові заборони на трансляцію в ефір певного роду інформації і показ певних людей, сказав він.

Відповідаючи на питання журналістів, Томенко повідомив, що у вівторок збирається підготувати запит генеральному прокурору України відносно довиборів в український парламент у 18-му окрузі (Вінницька область), які відбулися 14 липня.

За словами голови комітету, перед самими виборами в області з'явилася газета, що розмістила інформацію про те, що Віктор Ющенко і Микола Томенко ніби агітують за одного з кандидатів. Томенко збирається особисто контролювати розслідування з питання довиборів.

Довибори показали, підкреслив він, необхідність перегляду всіх норм закону, що стосуються судових позовів, розглядів, компенсацій і спростувань відносно опублікованої у ЗМІ інформації. Комітет збирається на наступній сесії парламенту винести на розгляд депутатів відповідні пропозиції.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...