Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Четвірку" Кучми у Нацраді слід змінити максимально, вважає Томенко

Вівторок, 16 липня 2002, 13:37
Голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації Микола Томенко за дорученням голови Верховної Ради Володимира Литвина у вівторок представив апаратові Національної ради з питань телебачення та радіомовлення новообраних членів цього органу.

На прес-конференції у вівторок Томенко повідомив, що має "дуже оптимістичні настрої щодо роботи нового складу Нацради". При цьому він додав, що Нацрада влітку не працює, оскільки разом з Верховною Радою йде на канікули, і тому сьогоднішнє представлення носить формальний, ознайомчий характер, після якого нові члени оформлюватимуть свої трудові відносини.

На запитання журналістів, чи вважає він доцільним змінювати і "президентську четвірку" членів Нацради, Томенко відповів, що "це рішення і право президента, змінювати чи не змінювати", при цьому додавши, що ці зміни також мають бути "максимальними".

У той же час спікер Верховної Ради України Володимир Литвин звернувся до президента з проханням погодити нову кандидатуру на посаду глави Нацради з питань телебачення і радіомовлення і відкликав угоду про спільне з президентом представлення кандидатури Бориса Холода на цю посаду.

Як повідомив Микола Томенко, звернення спікер підписав у вівторок у зв'язку з тим, що український парламент 4 липня не затвердив щорічний звіт Нацради, висловив Холоду недовіру і достроково припинив його повноваження.

Відповідаючи на питання журналістів, Томенко також повідомив, що буде рекомендувати Нацраді повернутися до "старих" питань, пов'язаних з ТРК "Київ", ЮТАР, радіостанцією "Континент".

11 липня Верховна Рада призначила трьох з чотирьох членів Національної ради з питань телебачення і радіомовлення - Віктора Понеділка (висуванець КПУ), Володимира Манжосова (висуванець "Регіонів України") і Віталія Шевченка (висуванець "Нашої України").

Одна посада залишилась вакантною, оскільки жоден з інших 4 претендентів не набрав достатньої кількості голосів для затвердження.

Як відомо, до складу Нацради входить 8 осіб - чотирьох з них призначає президент України, а чотирьох - Верховна Рада України.

UNIAN

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...