З вересня Томенко візьметься за порядок в ефірі УТ-1 і Студії "1+1"

Вівторок, 16 липня 2002, 13:51
Комітет Верховної Ради України з питань свободи слова і інформації буде наполягати на прямій радіо і телевізійній трансляції сесій, і якщо цього не буде зроблено до вересня, парламент "адекватно відреагує" на невиконання його постанов.

Про це заявив у вівторок на прес-конференції голова комітету Микола Томенко, попередивши, що "комітет почне пробивати це питання з вересня". "На першому українському національному каналі повинні виступати представники від усіх політичних сил", - переконаний депутат.

Говорячи про плани комітету, Томенко повідомив, що у середу збирається обговорити з керівниками телекомпаній питання про рекламу, зокрема, про порушення закону про рекламу. Законодавство забороняє розміщувати рекламні ролики посеред художніх фільмів, що робить канал "1+1", нагадав депутат.

Крім того, за словами Томенка, комітет збирається підготувати до розгляду Верховною Радою ряд законопроектів, зокрема, "Про створення системи громадського телебачення і радіомовлення", "Про державну підтримку ЗМІ і соціальний захист журналістів", про внесення змін до закону "Про Нацраду з питань теле і радіомовлення", "Про рекламу", "Про політичну рекламу і політичну агітацію".

Крім того, комітет внесе свої пропозиції до законопроекту "Про телекомунікації", у проект Інформаційного кодексу України, у проект концепції інформаційної політики.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...