Вітренко обіцяє влаштувати ще одні вибори у 201-му окрузі

Вівторок, 16 липня 2002, 14:46
Кандидат у депутати на довиборах до Верховної Ради України у 201-му окрузі Наталія Вітренко почала процедуру оскарження результатів довиборів для визнання їх недійсними, і звернулася до обласної прокуратури, вимагаючи порушити кримінальні справи проти осіб, що проводили підкуп виборців.

"У суботу, у неділю відбувалася масова роздача грошей виборцям за умови, що вони проголосують за Нестора Шуфрича", - йдеться у заяві Вітренко, поширеній у вівторок.

Вітренко висловляє сумнів з приводу того, що на довиборах отримала перемогу людина "невідома в окрузі" і що "не є авторитетом у державі".

"Саме цей факт, а також масові заяви і звернення виборців, свідчать про те, що вибори пройшли з використанням злочинних методів купівлі голосів на користь Шуфрича", - стверджує екс-кандидат.

Вітренко збирається домагатися проведення у 201-му окрузі повторних виборів.
Вона також публічно звернулася до Шуфрича з пропозицією відмовитися від депутатського мандата.

Як повідомлялося, на повторних виборах до Верховної Ради у 35-му окрузі (Дніпропетровська область) переміг Віктор Драчевський, в 201-му (Черкаська область) - Нестор Шуфрич. У 18-му окрузі (Вінницька область) лідирує Микола Одайник.

Нестор Шуфрич 1966 р. р., член Соціал-демократичної партії України (об'єднаної), депутат попереднього парламенту. На момент виборів - президент Черкаської м'ясної компанії. Отримав приблизно 30% голосів виборців, що брали участь у голосуванні.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування