Григоришин продає Запорізький завод феросплавів?

Вівторок, 16 липня 2002, 18:40
Великий пакет акцій ВАТ "Запорізький завод феросплавів" змінює власника, що може привести до переорієнтації збутової політики підприємства. Про це агентству "Інтерфакс-Україна" повідомило джерело у ЗЗФ у вівторок.

За його словами, в цей час закінчений процес узгодження окремих питань і здійснюється оформлення операції купівлі-продажу.

Співрозмовник агентства зазначив, що призначення виконуючим обов'язки голови правління ВАТ "ЗЗФ" Павла Кравченка, голови правління ВАТ "Марганецький гірничо-збагачувальний комбінат", замість звільненого з посади Юрія Голова зроблено в контексті зміни власника великого пакету акцій.

Як пояснив агентству генеральний директор українського промислово-інвестиційного консорціуму "Металургія" (Запоріжжя), до складу якого входить ВАТ "ЗЗФ ", Анатолій Головко, процес зміни власника великого пакету акцій може завершитися через місяць. До цього він відмовився що-небудь коментувати.

У свою чергу, близькі до покупця джерела пояснили, що у встановленні контролю над підприємством зацікавлені структури, тісно працюючі з основними постачальниками сировини - Марганецьким і Орджонікідзевським ГЗК.

Як повідомлялося, рішення про зміну голови правління ВАТ "ЗЗФ" прийнято спостережною радою на початку липня.

Голов призначений головним інженером - заступником голови правління ЗЗФ.

ВАТ "Запорізький завод феросплавів" є одним з трьох вітчизняних виробників феросплавів, монополістом з випуску феросиліція (47,7% об'єму українського ринку) і єдиним в Україні виробником феромарганця середньовуглецевого 80%-го та марганця металевого 90%-го.

За даними Агентства з розвитку інфраструктури фондового ринку, в середині травня поточного року власниками 10% акцій ЗФЗ зареєстрована компанія Galaxy Continental Corporation, 12,36% акцій - ALSIRA Investment Limited, 19,13% акцій - Fieldstar Inc.

За даними Держкомісії з цінних паперів і фондового ринку, на 18 грудня 2001 року найбільшими акціонерами ВАТ були компанії Fullway Consultants Limited (16,34% акцій), Punchel Investments Limited (21,54%). Крім того, на ім'я номінального тримача ВАТ "Міжрегіональний фондовий союз" в реєстрі було зареєстровано 43,71% акцій.

Інтерфакс-Україна

Від УП: У перекладі на мову "українських металургійних баронів", ЗЗФ переходить з сфери впливу Костянтина Григоришина ("Металургія") в групу Ігоря Коломойського, контролюючого в тому числі Марганецкий та Орджонікідзевській ГЗК. Розподіл сфер впливу в області металургії можна подивитися тут.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування