Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко попросить Кучму звільнити губернаторів Дніпропетровської та Черкаської областей

Середа, 17 липня 2002, 13:49
"Наша Україна" розцінює зняття з реєстрації кандидата у народні депутати по 35-му округу Олександра Жира "як сплановану розправу над неугодним політиком".

"Поза сумнівом, сценарій зняття Жира з дистанції писався у Києві. Влада навіть не приховувала, настільки небезпечним є для неї Жир, наскільки високі посадовці бояться політика – опозиціонера", - зазначено у заяві блоку "Наша Україна" з приводу добиворів у Верховну Раду.

"Голова Дніпропетровської обласної держадміністрації Швець відкрито агітував за головного конкурента Жира полковника міліції Драчевського, що є грубим порушенням виборчого законодавства", - наголошується у заяві "Нашої України", розповсюдженій у середу.

Для блока Ющенка "приголомшливими" стали результати виборів у 201-му окрузі. "Наша Україна" має чимало свідчень від черкащан, яким за 20 гривень пропонували підтримати "молодого і перспективного політика від СДПУ(о) Нестора Шуфрича" – повідомляють автори заяви. – "До виборчої компанії завзято підключився і голова Черкаської облдержадміністрації Лук'янець та його перший заступник Льошенко, які є однопартійцями Шуфрича".

За інформацією "Нашої України", у 18-му виборчому окрузі для проведення кандидата від влади "у хід було запущено всі арсенали, апробовані у березні: інформаційна блокада опозиційних політиків, кандидати-двійники, різке збільшення числа виборців за рахунок "мертвих душ" та звезених з інших регіонів громадян".

Окрім того "Наша Україна" "зібрала чимало фактів відвертих провокацій, що мали місце під час виборчої кампанії". "На щастя, народ не дав себе обдурити і переконливу перемогу отримав висуванець "Нашої України", - говориться у заяві.

У зв'язку з наявними фактами порушення законодавства, "Наша Україна" готує відповідні позови до судів різних інстанцій і буде вимагати притягти до кримінальної відповідальності всіх посадових осіб, що порушили виборче законодавство".

Окрім цього "Наша Україна" вимагає відставки губернаторів Дніпропетровської та Черкаської областей, "і буде ставити це питання перед президентом України".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування