Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Україну повалили іноземці...

Четвер, 18 липня 2002, 15:01
Українські прикордонники відзначають істотне збільшення в'їзду до країни іноземних туристів за останні два місяці, повідомляє у четвер прес-центр Держкомітету України у справах охорони державного кордону.

За перше півріччя 2002 року через кордон було пропущено 24 млн. чоловік, що на 1,1 млн. більше, ніж за той же період минулого року.

Порівняно з минулим роком до країни в'їхало на 0,5 млн. чоловік більше, причому 300 тис. з них - іноземці.

Через українські порти до країни потрапили більше 15 млн. кораблів, з яких більше тисячі - пасажирські. Кількість пасажирських судів, що знаходяться в українських водах порівняно з 2001 роком виросла на 25%. Зросла також кількість авіарейсів, у тому числі – з-за кордону (на 6%).

Активніше стали працювати міждержавні транспортні артерії. З початку року український кордон автошляхами перетнули більше 5,2 млн. одиниць транспорту - на 1,2 млн. більше, ніж у минулому році. Порівняно з 2001 роком в Україну в'їхало на 593 тис. автомобілів більше.

Прикордонники були готові до такої ситуації. Держкомкордону спільно з Держмитницею, Державною туристичною адміністрацією, Міністерством транспорту перед початком туристичного сезону максимально спростили формальність при перетині кордону.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування