Якщо немає нічого кращого, нехай буде тіньовий уряд, вважає Яцуба

П'ятниця, 19 липня 2002, 11:38
Державний секретар Кабінету міністрів України Володимир Яцуба не проти створення опозиційними політичними силами "тіньового" уряду, якщо діяльність цієї структури буде націлена на поліпшення соціально-економічної і політичної ситуації у країні.

"Нехай створюють що хочуть, тільки б це було на користь прийняття рішень щодо поліпшення ситуації у країні", - заявив Яцуба в інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна, коментуючи наміри окремих парламентських сил створити "тіньовий" уряд.

"Вся біда нашої країни у тому, що всі, хто не створює подібні або інші структури, то вони переслідують якісь свої вузькополітичні цілі. Ніхто ж не прийшов і не запропонував краще рішення", - заявив держсекретар.

У той же час він відзначив: "Якщо буде створюватися структура для прийняття рішень на благо держави, пропозицій кращих шляхів вирішення якихсь складних економічних, фінансових і політичних рішень, то нехай створюють. І я готовий з будь-якою людиною сідати для розв'язання таких питань". "Ця не тільки моя думка", - додав держсекретар.

Однак, як підкреслив Яцуба, "найбільша проблема у тому, що всі не штовхають віз уперед, а навпаки, чіпляються за колеса". "Якщо порівняти ситуацію зі становищем у Державній Думі РФ, то вони там можуть лаятися з будь-яких питань, але, якщо йде мова про інтереси Росії, то всі партії і сили працюють на користь Росії. У нас же досі у складі Верховної Ради є люди, які не вірять у нашу державу", - відзначив Яцуба. "Де таке можливо, щоб, будучи обраним до парламенту країни, вважати що цієї країни взагалі немає?", - запитав він.

Раніше народний депутат, політичний координатор блоку "Наша Україна" Роман Безсмертний заявив, що фракція "Наша Україна" працює над формуванням "тіньових" обласних і районних адміністрацій.

При цьому він нагадав, що фракція першої виступила з ініціативою формування тіньового уряду. Напередодні голова комітету Верховної Ради з питань промислової політики і підприємництва, член фракції "Наша Україна" Юрій Єхануров зазначив, що в складі "Нашої України" є "розписаний по прізвищах" "тіньовий уряд", який контролює роботу міністерств і відомств. Разом з тим він відмовився назвати людей, що входять до складу "тіньового" Кабінету міністрів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News