ПІСКУН НАКАЗАВ ПРОВЕСТИ ЕКСПЕРТИЗУ "ТАРАЩАНСЬКОГО ТІЛА" ТА ПЛІВОК МЕЛЬНИЧЕНКА із залученням іноземних експертів

П'ятниця, 19 липня 2002, 12:13
У зв’язку з тим, що у висновках генотипоскопічних досліджень та експертиз, проведених фахівцями ФРН, США, Росії та України, є розбіжності щодо належності "таращанського тіла" Георгію Гонгадзе, призначена додаткова комісійна генотипоскопічна експертиза згаданого тіла із залученням фахівців з країн - членів Ради Європи.

Заяву такого змісту розповсюдила прес-служба Генеральної прокуратури України у п'ятницю. Окрім того, зважаючи на нові обставини, які були з’ясовані в ході слідства щодо експертних досліджень так званих магнітних фонограм майора Мельниченка, Генеральна прокуратура України призначила додаткову фоноскопічну експертизу в третій державі, яка має винятково високий рівень сучасних електронних технологій і раніше не брала участі у дослідженні згаданих плівок.

Нова оперативно-слідча група з розслідування справи вбивства Георгія Гонгадзе вже створена у Генеральній прокуратурі України, повідомив заступник генерального прокурора України Віктор Шокін. "Дійсно, за вказівкою генерального прокурора України Святослава Піскуна, практично, повністю замінена група у справі Гонгадзе, до якої ввійшли нові слідчі, нові оперативні працівники", - цитує Шокіна Інтерфакс-Україна.

Заступник генерального прокурора підкреслив, що створення нової слідчої групи у справі "не означає, що буде знехтуване те, що напрацьовано раніше". "Пророблена велика робота, але ми хочемо довести справу до логічного кінця - знайти вбивцю і отримати вирок суду", - відзначив він.

Шокін також повідомив, що на нинішньому тижні винесена постанова про призначення експертизи "таращанського тіла". "У зв'язку з тим, що у висновках експертиз, проведених раніше, існують розбіжності, є необхідність провести ще одну, додаткову, експертизу з цього питання. Це буде комплексна експертиза з участю іноземних експертів", - сказав заступник генпрокурора.

За його словами, у справі призначена ще одна додаткова експертиза, однак Шокін не став уточнювати, яка саме, сказавши: "Ви про це дізнаєтеся найближчим часом".

На початку нинішнього року колишній генеральний прокурор України Михайло Потебенько призначив третю експертизу "таращанського тіла", яка повинна бути проведена за участі німецького фахівця.

Раніше було проведено три експертизи "таращанського тіла": українські експерти спільно з російськими колегами визначили приналежність "таращанського тіла" Гонгадзе з точністю до 99,6%. Німецькі експерти дали негативний результат приналежності Гонгадзе матеріалів, наданих колегами журналіста і тимчасовою парламентською слідчою комісією. Також була проведена додаткова експертиза з участю американських експертів, яка ідентифікувала останки, як такі, що належать Гонгадзе.

Прес-центр Генеральної прокуратури вповноважений заявити, що всі бажаючі надати допомогу у з’ясуванні обставин, пов’язаних зі вбивством журналіста Георгія Гонгадзе, можуть зателефонувати керівникові слідчо-оперативної групи за телефоном 290-80-34, а також заступникові Генерального прокурора України Шокіну Віктору Миколайовичу, який здійснює нагляд за розслідуванням цієї кримінальної справи, за телефоном 226-27-36 з 9-00 до 18-00 год.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
13:30
Брак грошей, людей і розуміння, що "відбудова – це не розкіш". Про що говорили на заході "Відбудова України"
13:25
фотоРосіяни скинули авіабомбу на Костянтинівку: постраждали 5 людей в цивільному авто
13:24
"Держоператор тилу" за невиконання контракту відсторонив постачальника продуктів для армії
13:24
Зеленський і Сунак обговорили найбільший військовий пакет від Британії
13:20
СБУ повідомила про підозру гауляйтерам ЗАЕС, які від’єднували її від енергосистеми України
13:15
хокейЗбірна України зіграє на чемпіонаті світу в Дивізіоні 1В: розклад матчів
13:10
мапаВ Україні ще два дні дощитиме
12:54
Суд виніс вирок солдату-строковику, який розстріляв нацгвардійців у Дніпрі в 2022 році
12:44
У Росії знову вирішили обійтися без ходи "Безсмертного полку" на 9 травня
12:40
ДП "Документ" повідомило, що тимчасово не видає готові документи за кордоном
Усі новини...