У президентських виборах-2004 буде брати участь лобіст Росії

П'ятниця, 19 липня 2002, 13:36
"Російський блок" збирається взяти активну участь у президентських виборах 2004 року, і з цією метою почав роботу по об'єднанню лівоцентристських проросійськи налаштованих сил в єдину коаліцію, заявив лідер блоку Олександр Свистунов.

На прес-конференції в п'ятницю він повідомив, що переговори про створення коаліції вже почалися і на сьогоднішній день згоду про входження до неї дали чотири партії, однак надалі до неї може увійти до 10 партій.

На думку Свистунова, на президентських виборах така коаліція може набрати до 6% голосів.

Зокрема, за його словами, на сьогоднішній день ведуться переговори про входження до коаліції з Всеукраїнським об'єднанням лівих сил "Справедливість", ПСПУ, двома блоками "ЗУБР", а також комуністичними партіями.

Співголовуючий "Російського блоку" Іван Симоненко зазначив, що лідерам лівоцентристських партій по ряду причин важко вести переговори про створення єдиної коаліції. За його словами, лідер "Російського блоку" Свистунов є "толерантною фігурою", який буде сприяти проведенню переговорного процесу.

Таким чином, вважає Симоненко, "Російський блок" може стати консолідуючим центром для лівоцентристських сил на президентських виборах.

За словами Свистунова, на президентських виборах від коаліції може бути висунений один або два кандидати на президентських виборах.

На парламентських виборах 31 березня "Російський блок" серед 33 учасників виборчого процесу посів 16 місце, набравши 0,73% голосів. До блоку входять партія "За Русь єдину", партія "Російсько-Український Союз" (РУСЬ), партія "Союз".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News