Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Обиход пішов від Піскуна за власним бажанням, "щоб не заважати"

Субота, 20 липня 2002, 14:18
Колишній заступник генерального прокурора України Микола Обиход за власним бажанням подав рапорт новому генеральному прокурору України Святославу Піскуну про рішення піти на пенсію, що було для останнього "несподіванкою".

"Я подав новому генеральному прокурору рапорт про рішення піти на пенсію за власним бажанняя, і це було моїм особистим рішенням. Можу сказати, що це було несподіванкою і для генпрокурора, що запропонував мені широкий вибір для подальшої трудової діяльності в органах прокуратури", - сказав він в інтерв'ю газеті "Дзеркало тижня", опублікованому в суботу.

Обиход пояснив причину прийнятого ним рішення тим, що в Генпрокуратуру "прийшла нова команда, керівник якої має інші погляди на слідство в прокуратурі, його організацію і методи здійснення". "Треба дати новій команді можливість здійснити свої ідеї, не заважаючи своєю присутністю, оскільки мої погляди на слідство в прокуратурі є дещо іншими і не в моїх правилах виявляти багатовекторність на цьому терені", - підкреслив він.

Разом з тим, колишній заступник генпрокурора висловив готовність "виконувати доручені функції на тій ділянці, на якій потрібні якості, властиві моєму стилю роботи, якщо через деякий час мій досвід і професійні можливості знадобляться керівництву держави".

Обиход нагадав, що майже всі "широко відомі кримінальні справи в Україні за роки незалежності" розслідувалися за його безпосередньою участю або під його керівництвом. "Це і справа відомого маніяка-вбивці Онопрієнка, справа братів-вбивць Боротьбенків, справа колишнього керівника Чорноморського морського пароплавства Кудюкіна, справа керівників "Даміанабанку", справа відомого дипломата Коваля, справи про вбивства народних депутатів України Щербаня і Гетьмана, справи щодо батька і сина Агафонових, справа Лазаренка, справи стосовно Тимошенко й інших керівників корпорації "ЄЕСУ", безліч інших кримінальних справ", - зазначив він.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: