Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Треба тільки "поміняти підпис", і Тимошенко позбавлять імунітету

Субота, 20 липня 2002, 14:20
Колишній заступник генерального прокурора України Микола Обиход оцінює готовність справ проти екс-прем'єра Павла Лазаренка і корпорації "Єдині енергетичні системи України" на 90%.

У інтерв'ю газеті "Дзеркало тижня", опублікованому в суботу, він зазначив, що "унікальна справа Лазаренка розслідувана очолюваним мною колективом слідчих майже повністю". "Формальності, які залишилися, вже легко буде допрацювати новій команді", - підкреслив Обиход.

Колишній заступник генпрокурора нагадав, що "величезна аналітична робота у цій справі, яка проводилася щогодини і щодня протягом чотирьох років, здійснена особисто мною і під моїм безпосереднім керівництвом". "Нами знайдені і арештовані в різних регіонах світу близько $275 млн. грошових коштів Лазаренкв, здобуто докази неправомірної діяльності його і ряду інших осіб, представлені органам юстиції інших держав достатні докази для притягнення його до судової відповідальності в цих країнах", - підкреслив він.

За словами Обихода, і "американська справа проти Лазаренка побудована майже на 90% на доказах, здобутих слідчими Генпрокуратури як в Україні, так і в багатьох інших країнах, і переданих колегам з США, які потім ще раз своїми власними розслідуваннями підтвердили об'єктивність цих доказів". "Мені відомо, що дружина пана Лазаренка в Дніпропетровську дала з приводу мого рішення піти на пенсію банкет довіреним особам, вбачаючи в цій рядовій події якийсь позитивний знак в майбутній долі її чоловіка. Але вона помиляється", - сказав колишній заступник генпрокурора.

Обиход також вважає, що справа щодо Юлії Тимошенко й інших керівників корпорації "ЄЕСУ" "майже на фініші, що підтверджується підписаним мною в червні цього року поданням до Верховної Ради України про дачу згоди на притягнення Тимошенко до кримінальної відповідальності". "Під цим поданням необхідно змінити лише підпис", - підкреслив він.

"З жалем залишаю прекрасний колектив працівників прокуратури, який я досі вважаю своїм. Я упевнений в тому, що кадровий потенціал в Генпрокуратурі при всіх кадрових змінах залишається сильним і доведе до кінця ті справи, які не завершені мною. Адже за оцінкою вже нового генерального прокурора України Святослава Піскуна, готовність цих справ становить 97%. Я би оцінив їх готовність трохи скромніше – приблизно на 90"%, - сказав він.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування