Колишні кадебісти не мали наміру влаштовувати терор - СБУ

Понеділок, 22 липня 2002, 16:00
Співробітники колишнього КДБ СРСР у відставці не мають жодного відношення до харківського інциденту з вибухівкою і електронними листами, заявляє Служба безпеки України.

У повідомленні прес-групи УСБУ в Харківській області зазначається, що "згідно з попередніми даними співробітники колишнього КДБ СРСР у відставці не мають відношення до даного інциденту, як це стверджується в поширених від їх імені для засобів масової інформації матеріалах".

За фактом виявлення саморобного вибухового пристрою Дзержинський райвідділ Харківського міського Управління МВС України порушив кримінальну справу за ст. 263 ч.1 Кримінального кодексу (незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами і вибуховими речовинами).

Управління СБУ в області спільно з органами міліції проводять необхідні пошукові заходи.

Як повідомлялося раніше, в п'ятницю співробітники вибухотехнічної служби Харкова знешкодили в одному з будинків Інженерного провулка, розташованого в центрі Харкова, вибуховий пристрій вагою близько 2 кг.

Відповідальність за підготовку вибуху в розісланих в ЗМІ по електронній пошті листах взяли на себе аноніми, що назвалися групою колишніх офіцерів КДБ. Зокрема, вони заявили про намір провести серію "диверсійних та інформаційних акцій, спрямованих на усунення найбільш активних розкрадачів народної власності, що займаються економіко підривної, і шпигунською діяльністю на користь іноземних держав, а також корумпованих співробітників українських силових структур і спеціальні служби".

Автори листа також повідомили про намір провести "серію санітарних зачисток в силових структурах і "бізнесі" найбільших міст СНД" і передати в ЗМІ "України, Росії і ЄС" і в силові структури матеріали, що ніби є у них є, компрометуючі "сотні силовиків, чиновників і "бізнесменів".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування